Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: Nesposobna vladajuća većina, jedino rješenje vanredni parlamentarni izbori

On je kazao da je vladajuća većina nesposobna i nesinhronazovana, i vuče zemlju u ambis, te da su jedino rješenje vanredni parlamentarni izbori

Jedno od najskandaloznijih zakonskih rješenja koje je usvojila vladajuća većina odnosi se na izmjene i dopune Zakona o radu, poručio je na današnjoj pres konferenciji šef Poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković. On je kazao da je vladajuća većina nesposobna i nesinhronazovana, i vuče zemlju u ambis, te da su jedino rješenje vanredni parlamentarni izbori.

“Ovo rješenje je imalo za cilj revašizam prema jednom čovjeku u sistemu, ali zapravo revaširala se jednom dijelu građana i finasijskom sistemu. Urađeno je bez procjene na budžet i finansijski sistem, bez komunikacije sa socijalnim partnerima. Na jedan netransparentan način pokušali su da povuku amandmane koji su prošli bez znanja Zakonodavnog odbora, odnosno Zakonodavni odbor nije razmatrao amandmane DF-a. Nisu prošli ocjenu usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom”, rekao je on.

Ovo govori kakve su namjere vladajuće većine, dodaje Živković, diletantske okupacije, koja pokušava da svoju nesposobnost i komplekse liječi na način što će se revanširati nekim ljudima u sistemu, ali tako i nanijeti štetu finansijskim sistemu i građanima.

“Oni su pokušali da uklone veliki broj radno sposobnih ljudi, a tako što su uveli obavezu da prestaje radni odnos po sili zakona onima koji rade na radnim mjestima na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem. Pokušali su danas da anuliraju štetu koji su nanijeli”, istakao je Živković.

Kako je dodao, postavlja se pitanje šta će se desiti sa onim ljudima kojima su već uručena rješenja o prestanku radnog odnosa po sili zakona.

“Jedino rješnje su vanredni parlemntarni izbori, kako bi odmjerili snage. Ova vlada više nema podršku vladajuće većine u Parlamentu, već odavno ne funkcionišu odnosi, siguran sam da će doći do raspisivanja izbora uskoro”, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve