Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Ne treba nam manjinska, nego tehnička Vlada

,,Valjda smo naučili da ovu zemlju mogu vratiti samoj sebi i učiniti je mnogo boljom, samo oni koji je vole i poštuju''

Piše: Miodrag Živković

Znam da se nakon najave o formiranju manjinske vlade značajan broj zabrinutih građana za sudbinu Crne Gore, osjeća “relaksirano”, (kako to voli da kaže Dritan Abazović), ali ja nijesam uvjeren da je ovo dobar model za rješenje naše duboke i sveukupne krize, čak što više, mislim da bi to bio samo nastavak naše agonije i propadanja.

Nakon godinu i po dana, satiranja Crne Gore, URA nas kroz naknadnu pamet, svojim predlogom o manjinskoj vladi, vraća na početak priče gdje je ovakav projekat imao smisla nakon 30. avgusta, ali danas je gotovo besmilen.

Nije trebala velika pamet nakon izbora, odmah shvatiti da je vršenje vlasti sa DF-om i Demokratama, ravno egzibicionizmu sa pogubnim posledicama za državni, Evropski, građanski, sekularni i antifašistički karakter Crne Gore. Posebno je to bilo lako vidjeti, kada se dobro znalo i vidjelo da su DF i Demokrate samo dva različita oblika velikosrpske i svetosavske zavjere protiv Crne Gore.

Nikada ne treba zaboraviti da je upravo URA na čelu sa Dritanom Abazovićem, koji nam danas pokušava pokazati svijetlo na kraju tunela, Amfilohijev poraz na izborima (DF i DEmokrate osvojile manje od 45%), pretvorila u izbornu pobjedu i širom otvorila vrata “srpskom svetu” sa očiglednim zadatkom satiranja i nestanka Crne Gore.

Ne treba zaboraviti da je odlukom URA-e, najveće kulturno i sakralno blago ove zemlje i ovoga naroda upisano kao vlasništvo crkve Srbije i države Srbije. Da su Dritanova vlada i većina od prvog dana, do dana današnjega uz vulgarni populizam i demagogiju vrijeđali dostojanstvo ove zemlje i svih onih građana koji je vole i poštuju.

Ista ta vlast nas je ponižavala i nazivala teroristima i banditima, štiteći isključivo interese crkve Srbije i njenog mitropolita, a preko svojih specijalaca u vladi (Bratićka, Stijović i ostali po dubini) kršila ljudska prava i dostojanstvo uz flagrantnu diskriminaciju svih onih koji se ne osjećaju Srbima.

Pod pokroviteljstvom URA-e je zaživio fašizam svuda oko nas u različitim oblicima mržnje i nepodnošljivosti.

Uz odobravanje URA-e je na čelo Univerziteta doveden čovjek iz Rusko-Srpske agenture i jedan od vlasnika profašističkog portala koji truje javni prostor ove zemlje i sada dovode u Upravni odbor Univerziteta popa crkve Srbije da tamo štiti državne interese.

Udaljili su nas od Evrope i civilizovanog svijeta, a baš Abazović bi nas sada upakovao u “srpski svet” kroz hegemonistički velikosrpski projekat “otvoreni Balkan”.

Ovo je samo mali dio razloga zbog čega ne smijemo biti “relaksirani” i olako prihvatiti novi projekat manjinske vlade, lukavih naknadnih pametara u kojem bi Crna Gora nastavila svoju agoniju sa obiljem zaposlenih po dubini i širini koji razgrađuju ovu zemlju.

Ne smijemo biti “relaksirani” uklanjanjem velikosrba iz vlade, a zadržavanjem u njoj onih koji su zajedno sa njima svo ovo vrijeme mrcvarili Crnu Goru, pokušavajući je baciti na koljena.

Moramo biti svjesni da oni koji bi izabrali i podržali manjinsku vladu, ne bi imali više glasova i da je smijene (jer ne bi mogli računati na glasove URA-e i SNP-a, naprimer), tako da bi ona mogla i potrajati.

Zato, umjesto MANJINSKE VLADE, Crnoj Gori treba TEHNIČKA VLADA, sa oročenim vremenom trajanja od 6-8 mjeseci, koja bi pripremila i organizovala prijevremene parlamentarne izbore.

Umjesto eksperimenata i improvizacija populista i politikanata, nama treba čisti model koji će garantovati izbore i kraj ove agonije iz koje smo valjda nešto naučili.

A valjda smo naučili da ovu zemlju mogu vratiti samoj sebi i učiniti je mnogo boljom, samo oni koji je vole i poštuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Duda
18.01.2022-11:21 11:21

Bravo. Potpisujem svaku rijelč.
Narod treba podsjećati jer nam je kratka pamet i pamćenje.