Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Nakon pobjede na izborima, učvrstićemo multietnički sklad i otvoriti novu perspektivu razvoja naših Pljevalja

Održana tribina ''Zajedno! Za budućnost koja ti pripada'' u Pljevljima

Đe će se čovjek ljepše osjećati nego kod svoje kuće. Kada dođe među svoje ljude nekako mu je najudobnije i najljepše i to je nekako najintimnija atmosfera. I moram podijeliti sa vama jedan najintimniji osjećaj – kada vidim sve vas ovdje i kada vidim sve ove prekaljene borce, što bi rekao moj otac “samo da vas vodenički kamen nije mlio”, nema nikakve dileme da će postojati Crna Gora i da ćemo mi pobijediti 11. juna, rekao je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na juče održanoj tribini u svojim rodnim Pljevljima.

On je postavio pitanje svim prisutnim šta nam je donio 30. avgust 2020. ovdje u Pljevljima, a potom sam dao odgovor.

Foto: DPS

“Mislio sam da su ta vremena prošla, mislio sam da oni koji pobijede, da će kroz ulicu Hamdije Šahipašića zaustaviti one kolone i sići dolje u ulicu Oslobođenja kod svog komšije koji se drugačije nacionalno izjašnjava, pružiti mu ruku i reći – dobrodošao si sa nama zajedno, ne moraš da slaviš ali promijenila se vlast. Ali, ne samo da nijesu pružili ruku, nego su našim komšijama koji se drugačije nacionalno izjašnjavaju kazali da se sele iz Pljevalja. I da mi ovdje u Pljevljima, kako god se nacionalno izjašnjavali, zapravo ne treba da živimo, nego da taj geografski prostor sada pripada njima. To nijesu ona moja Pljevlja koja sam ranije poznavao i koja sam volio. Ali kako god se ova druga strana ponašala ljubav prema Pljevljima uvijek ostaje u srcu”, poručio je Živković.

Nosilac liste “Zajedno!” osvnuo se potom i na sam izborni program koalicije DPS – SD – LP – DUA i kazao da se jedna od osnovnih stvari u njemu odnosi na želju da Crna Gora postane sljedeća članica EU.

“To se često danas koristi u svim političkim govorima. Vjerujte da se ne začudim ni kada čujem da je i Andrija Mandić za EU onda možete misliti i da je Milan Lekić takođe. A znamo da nikako oni koncerti koje smo mi organizovali ovdje na lokalnom niovu ne mogu ići ruku pod ruku sa Goci bendom… To nije Evropa, a mi jesmo, ali želimo i njih da kultivišemo, da ih dodatno emancipujemo i da ih učinimo dijelom evropskog sistema vrijednosti. Ne zbog sistema vrijednosti, nego zato što svako, ma kako se nacionalno i vjerski izjašnjavao i kako god politički promišljao, treba da živi život dostojan čovjeka. Zato mi želimo da budemo u društvu Njemačke, Francuske, Italije naših susjeda Hrvatske i Slovenije, a ne da idemo putem nekih balkanskih bespuća. Mi hoćemo u EU! Za dvije godine koliko je potrebno našim pregovaračkim timovima, završićemo pregovore! I naveli smo taj datum u našem programu – Crna Gora u EU do svetog datuma 21. maja 2026. godine”, zaključio je v.d. predsjednika DPS-a Danijel Živković.

Na tribini je govorio i kandidat za poslanika Boris Mugoša, koji, kako je i sam istakao, najviše se bavi ekonomskim i socijalnim temama, te da uvijek izbjegava i rijetko govori o nekim stvarima koje se mogu tumačiti da zadiru u neka ljudska osjećanja.

Foto: DPS

“Najviše se bavim ekonomijom i socijalom, jer ja mislim da kad ljudi imaju bolji životni standard mnogo manje se bave nekim drugim temama i mnogo manje su podložni određenim manipulacijama kad su njihova osjećanja u pitanju. Ali moram reći da sam prinuđen da govorim i o vrijednostima”, kazao je Mugoša.

“Mislim da su u Crnoj Gori duboko ugrožene suštinske vrijednosti. Sjećam se rezultata koji je bio na lokalnim izborima ne samo u Pljevljima nego širom Crne Gore, nijesmo bili zadovoljni. Međutim, kad se borite za prave vrijednosti, nijesu presudni procenti, presudne su prave vrijednosti. One kad tad postanu dominantne. I zbog toga vas molim da ne odustanemo i da ne posustanemo! Ne smijemo to da uradimo! Moramo se svim svojim bićem boriti za vrijednosti građanske, emancipovane i pristojne evropske i evroatlanske Crne Gore”, saopštio je Mugoša.

Govorio je i poslanički kandidat Ammar Borančić koji je istakao da je izborna lista “Zajedno!” najkvalitetnija na predstojećim izborima te da je dovoljno samo pročitati imena i zaključiti da su na njoj okupljeni najbolji.

Foto: DPS

“Ovo nijesu samo nova i mlada imena. Razumjeli smo i svi ste svjedoci da promjena radi promjene, nije dovoljna. To smo vidjeli prije tri godine kada smo dobili promjenu koja je bila na gore. Zato mi nudimo nove i mlade ljude koji su se dokazali kao hrabri, čestiti, mudri, obrazovani, koji su uvijek stajali čvrsto na prvoj liniji odbrane građanske Crne Gore i dostojanstva svakoga njenog građanina u posljednje tri godine koje su bile najteže tri godine u modernoj istoriji Crne Gore”, rekao je Borančić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
02.06.2023-15:51 15:51

Iz Plkevalja ako 20 posto glasova sobije vasa lista i to ce vam puno biti. U slobodnom ste padu od 2020 i nema stajanjado dna