Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: Krivokapićeva Vlada na ledu!?

Ovakvim potezom, Krivokapićeva vlada je dobila kratki predah, ali je ostala nesigurno da stoji na ledu jer svi dobro znamo da ovakva odluka nije rezultat različitog mišljenja sa ministrom, nego spašavanja gole vlasti, po svaku cijenu

piše Miodrag Živković
Pod pritiskom međunarodne i domaće javnosti, premijer Krivokapić je teška srca morao da se odrekne svog najznačajnijeg ministra pravde Leposavića, jer je na posljednjem skupštinskom zasijedanju negirao i relativizovao genocid u Srebrenici.
Ovakva odluka Krivokapića je tim čudnija, jer su i on i čitava vlada, odmah nakon ovog skandala, izdali saopštenje kojim su se solidarisali sa ministrom Leposavićem i neviđeno čudnom ekvilibristikom izbjegli i sami da priznaju taj strašni genocid u Srebrenici.
Tada je svakom normalnom bilo jasno da čitava vlada dijeli mišljenje Leposavića, što je bilo najmanje čudno ukoliko znamo njihove identične društvene, ideološke i religijske svjetonazore.
Više je nego očigledno da “sila boga ne moli” i da je ova, sada već dobro prepoznata svetosavska vlada podlegla pritisku i zarad opstanka na vlasti, pustila niz vodu svog dobro provjerenog klero-šovinističkog ministra.
Ovakvim potezom, Krivokapićeva vlada je dobila kratki predah, ali je ostala nesigurno da stoji na ledu jer svi dobro znamo da ovakva odluka nije rezultat različitog mišljenja sa ministrom, nego spašavanja gole vlasti, po svaku cijenu.
Činjenica, da postoje još brojna pitanja na koje ova vlada neće imati prave odgovore jer joj svetosavsko vjerovanje to ne dozvoljava i okolnost da će konačnu riječ o razrješenju ministra donijeti nepredvidljivi parlament, samo govori da vlada pleše po veoma tankom ledu, koji svaki čas prijeti da pukne.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinjanin
05.04.2021-13:20 13:20

Pa da pukne sto prije…