Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Klopka za Crnu Goru

Mora nam biti jasno da su postavljeni temelji velikodržavnog projekta u kojem će svi Srbi i Albanci živjeti u jednoj državi. Crna Gora, Bosna i Sjeverna Makedonija mogu biti samo žrtve jednog ovakvog hegemonističkog i temeljno, nacionalističkog projekta u kojem bi poslužile samo za potkusurivanje Srbiji i Albaniji

Piše: Miodrag Živković (Preuzeto sa Fejsbuk profila)

Svojom jučerašnjom kolumnom na CdM portalu, sjajni Andrej Nikolaidis je na ubjedljiv i argumentovan način otvorio temu o začetku novog i veoma opasnog balkanskog saveza, “OPEN BALKANS” (Otvoreni Balkan), koji je samo preimenovan, raniji Vučićev projekat “MALI ŠENGEN”.

Ovaj projekat sada postaje opasniji i relaniji jer su prije nekoliko dana, njegove temelje postavili, zajedničkim sporazumom, Vučić, Rama i Zaev.

Ne treba biti previše pametan i shvatiti da se iza priče o regionalnoj saradnji i povezivanju, krije začetak novog Balkanskog saveza Srbije i Albanije u kojem se kao žrtve na oltar prinose, Bosna, Crna Gora i Makedonija.

Ovakvim sporazumom se stari i nikada ne arhivirani projekti VELIKE SRBIJE I VELIKE ALBANIJE, stavljaju na sto i dobijaju svoje nove i realnije obrise. Mora nam biti jasno da su postavljeni temelji velikodržavnog projekta u kojem će svi Srbi i Albanci živjeti u jednoj državi. Crna Gora, Bosna i Sjeverna Makedonija mogu biti samo žrtve jednog ovakvog hegemonističkog i temeljno, nacionalističkog projekta u kojem bi poslužile samo za potkusurivanje Srbiji i Albaniji.

Znajući da je najveće sljepilo kada nešto ne želimo da vidimo, svi se moramo upitati da li EU i SAD žele ovo vidjeti, koliko god je umotano u providne oblande “saradnje i povezivanja”, na kojima i oni počivaju.

EU i SAD ovoga puta moraju prepoznati da se ne pravi nikakav normalni demokratski savez država, nego obična “Balkanska krčma” u kojoj se zakonomjerno u prvom mraku vade noževi i počinje klanje.

Projekat “OPEN BALKANS” (mali šengen) je sasvim priodno i očekivano rođen u Beogradu i u potpunosti je kompatibilan i u punom saglasju sa njihovim izvornim projektom “SRPSKI SVET”. Drugim riječima,… “OPEN BALKANS” treba da posluži za lakše ostvarenje projekta “SRPSKI SVET.

Ostajući čvrsto privržena Ruskom pokroviteljstvu i bliskoj saradnji sa Kinom, Srbija kroz ova svoja dva projekta pogubna za Crnu Goru, Bosnu i Makedoniju, nadomiješta svoju neželjenost u EU i u isto vrijeme ostvaruje svoje davnašnje hegemonističko-nacionalističke ciljeve, koje nije uspjela ostvariti ratom iz devedesetih.

Ovakvim Srpsko – Albanskim velikodržavnim sporazumom i potpisom Zaeva, Sjeverna Makeonija je već ulovljena u njihove razapete mreže i čeka se samo da se ulove Crna Gora i Bosna.

Trenutno loši odnosi između vlasti Srbije i njihovih namjesnika u Crnoj Gori, naglo mogu da otople i postanu srdačni, utapanjem Crne Gore u tek začeti Balkanski savez.

Sve ovo pišem, kako bi shvatili da je novozamišljeni savez država na Balkanu svojevrsna klopka za Crnu Goru i u isto vrijeme, najoptimalniji ambijent za realizaciju zla, “srpski svet”.

Za očekivati je da crnogorska marionetska vlast, u cilju tako željenog unaprijeđenja odnosa sa Beogradom uleti u njihove, širom razapete mreže, ali sasvim sigurno, ako se to desi, prvi zadatak nove vlasti u Crnoj Gori mora biti poništaj takvog akta i naše usmjeravanje prema EU, kao jedinom cilju, bez alternative.

Samo tako možemo napustiti prokletu “Balkansku krčmu”, prije nego što u njoj ponovo neko ugasi svijetlo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Živković: Klopka za Crnu Goru – CG Vijesti
05.08.2021-13:27 13:27

[…] Aktuelno […]