Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: Jučerašnji dan pokazao da je premijer populista, demagog, licemjer i lažov

Danas želim nešto više reći o njegovoj lažnoj skromnosti i lažnom moralu

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa Facebook profila)

Jučerašnji dan, su obilježili protesti zabrinutih građana širom Crne Gore, zbog najavljenog etničkog inžinjeringa, svetosavske vlade kojim bi se izmijenila demografska i nacionalna struktura biračkog tijela u Crnoj Gori.

Dva događaja od juče zaslužuju posebnu pažnju…

NESREĆNI PREMIJER, je stupanjem na političku scenu odavao utisak skromnog i pomalo čudnog čovjeka. Odmah smo mogli primijetiti njegov, smiješni, ponizni i do tada neviđenii vjerski fanatizam jer se klanjao i ljubio sve što mu se našlo na putu, ali to nije tema današnje analize.

Danas želim nešto više reći o njegovoj lažnoj skromnosti i lažnom moralu.

Dolazeći na vlast, oštro je i opravdano kritikovao, dobro nam poznatu neskromnost i obijest bivše vlasti, najavljujući restrikcije u upotrebi službenih vozila. Posebne simpatije svojih birača je stekao, sada već smiješnom najavom prodaje čuvenih i skupocjenih Majbaha. Dolazeći prvi radni dan na posao taksijem, mogli smo pomisliti da će ubuduće na posao dolaziti pješice ili gradskim prevozom što i priliči premijeru jedne male i siromašne zemlje.

I kako to biva, sve se promijenilo preko noći i naš blagougodni premijer je nastavio da se ponaša u luksuzu i privilegijama, kao i svoji prethodnici. Tako smo juče saznali da nije samo on “štićena ličnost” u porodici, nego izgleda i čitava njegova porodica. Da za članove njegove porodice ne važe epidemiološke mjere (putovanja iz grada u grad) kao i za sve ostale građane ove zemlje i da se njegova kćerka vozi upravo skupocjenim državnim voziilima, koje je donedavno kritikovao.

Samo ovaj događaj od juče nam je pokazao koliki je “naš” nesrećni premijer, populista, demagog, licemjer i posebno koliki je lažov.

Onako ostrašćen, juče nas slaga da je službeno vozilo njegove kćerke, napadnuto, da je ona uplašena plakala i posebno lažno optuži sve građane koji su juče protestvovali da ih je na ulice izveo Milo Đukanović, a istina je da su oni bili u protestima, iskreno zabrinuti za sudbinu svoje zemlje, koju upravo on i njegovi mentori ugrožavaju.

PROTESTI su juče pokazali i svoje dobre i svoje loše strane. Dobro je da građani reaguju na nepravdu i da žele da joj se suprotstave na demokratski način, ali priznat ćemo da organizacija istih, preko društvenih mreža ima manjkavosti. Svakako da je protest ispred vlade imao svoj puni smisao, ali upozoravajuća blokada raskrsnica u dugom vremenskom trajanju, mogla je biti i kontraproduktivna.

Pišem o ovome, samo iz razloga da svi budući protesti budu bolje organizovani, jer nema sumnje da će ih biti i to sasvim opravdanih, dok god imamo ovakvu vlast, kakvu imamo. Gledajući ih što rade i kako rade, možda ćemo u jednom trenutku i ostati na ulice do dogovora o novim izborima, ali za tako nešto moramo biti svi zajedno i organizovano.

Naravno, da i ja neću izostati.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivan
09.04.2021-17:48 17:48

Rukoljub je fašista, četničko svetosavski koji bi isto tako nasrnuo tenkovima na Crnogorce, Albance, Bošnjake, Muslimane, Hrvate i ostale državotvorne narode Crne Gore.