Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković iz Gusinja: Vladajuće partije su zaboravile Gusinje, a dijasporu pokušale da odvoje od Crne Gore, kaznićemo ih 11. juna

Održana tribina u Gusinju kandidata liste ''Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković''

Znam da ste vi domaćini koji uredno vode svoje domaćinstvo i siguran sam da bez dijaspore koja dolazi iz Gusinja ne bi mogli razvijati ni gusinjski kraj ni Crnu Goru. I ovim putem želim da se zahvalim dijaspori koja je dala nemjerljivi doprinos razvoju Crne Gore i ovog kraja, koja nikada nije odustala od ulaganja u Crnu Goru. I posebno zahvalnost dijaspori i svima vama koji ste dali puni doprinos da Crna Gora danas bude svoja kuća i da u ovoj našoj kući možemo graditi lično dostojanstvo, rekao je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na juče održanoj tribini u Gusinju.

On je tom prilikom poslao jasnu poruku dijaspori Crne Gore.

“Moramo poslati poruku našoj crnogorskoj dijaspori – nemojte da slušate ove političke prevrtljivce, nemojte da mislite da će realizovati planove, da će vam oduzimati biračka prava. Ulažite u Crnu Goru, mi ćemo vam obezbijediti investicioni ambijent. Niko neće imati pravo niti će moći dok smo mi tu da otjera dijasporu iz domova i sa mjesta koje njima pripada jer su oni rođeni ovdje i daju nemjerljiv doprinos razvoju i ovoga kraja i ukupno Crne Gore. Mi smo garancija da će dijaspora uvijek biti dobrodošla u Crnu Goru i da ćemo sa njima razvijati savezništvo i partnerstvo”, poručio je Živković.

“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“

On je potom govorio o patriotizmu i o tome što znači ljubav prema svojoj domovini.

“Kada govorimo o partiotizmu onda bismo mogli govoriti i o solidarnosti. Ako govorimo o patriotizmu koje ne podrazumijeva samo mahanje zastavama onda govorimo i o multivjerskom skladu, o emociji i ljubavi prema državi u kojoj smo rođeni, u kojoj živimo, u kojoj radimo, u kojoj stvaramo. Kada govorimo o patriotizmu onda govorimo o poštovanju onog nasljeđa kojeg su nam preci ostavili, o onoj našoj antifašističkoj vertikali. Kada govorimo o patriotizmu onda taj patriotizam ima pravu mjeru upravo ovdje u Gusinju, jer je to mjera patriotizma koju vi pokazujete u kontinuitetu”, kazao je v.d. predsjednika DPS-a.

On je istakao da su predstojeći izbori “jedinstvena šansa koja se ukazala”.

“Ovo je jedinstvena prilika do koje smo jedva i mukotrpno došli, i to zajedničkim trudom i radom. Do 11. juna svi zajedno treba da razgovaramo sa dobronamjernim ljudima iz gusinjskog i drugih krajeva Crne Gore, da im ukažemo šta su vlasti radile u prethodne tri godine, ali isto tako da im kažemo šta ćemo mi uraditi u narednom vremenskom periodu. I da 11. juna bez ikakve dileme sa jakom emocijom, a sa dubokim uvjerenjem izađemo na izbore i zaokružimo broj 10”, zaključio je Živković.

Prisutne je pozdravila i Anela Čekić, predsjednica Opštine Gusinje koja je govorila o rezultatima lokalne vlasti u ovoj opštini.

“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“

“Gusinje je veliko gradilište, radi se glavna gradska ulica, put Gusinje – Vusanje, saobraćajnica od džamije Čekića, most na rijeci Vruji, a za most na rijeci Vuči otpočinju radovi. Uveliko teku aktivnosti za put Gusinje – Grebaje, a nijesmo zaboravili ni put Gusinje – Plav preko Kruševa. Projektant za uređenje našeg bisera Ali-Pašinih izvora će se birati na međunarodnom konkursu. Stipendiramo studente, podržavamo prvake, naknada za novorođeno dijete sada iznosi 300 eura, podržavamo poljoprivrednu proizvodnju i uveliko realizujemo IPA projekte. Turizam već sad daje najveći zamah privredi naše opštine”, istakla je Čekić.

Kandidat za poslanika Demir Bajrović ocijenio je da su prethodne dvije vlade svojim “neodgovornim” politikama Crnu Goru od lidera u pregovorima sa EU dovele do toga da je ona danas “zaustavljena na putu evropskih integracija, kao i da su zaustavile njen ekonomski razvoj”.

“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“ “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“

“Svjedoci smo da novih kapitalnih projekata u Crnoj Gori skoro i da nema, ali i oni započeti su zaustavljeni. Prema tome, ako neće oni, mi ćemo ih zajedno pokrenuti kroz investicioni ciklus od milijardu eura. Započećemo niz novih projekata u Gusinju i time dati novi zamajac razvoju naše opštine”, rekao je Bajrović.

Na tribini je govorio i kandidat za poslanika Ammar Borančić koji je istakao da zajedništo znači živjeti jedni sa drugima i jedni za druge a ne jedni pored drugih, i to uprkos svim različitostima.

“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“

“Gusinjanke i Gusinjani najbolje znaju što znači zajedništvo. Vi ste Crna Gora u malom i najljepše lice ove države, njen nesalomljivi bedem i nesalomljiva straža građanske supstancije, multietičnosti, garant evropske perspektive i budućnost naše zemlje”, poručio je Borančić.

“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“
“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“
“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“
“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“
“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“
“Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve