Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković i Bojović: Važno da se uz pritisak Zapada što prije održe objedinjeni predsjednički i vanredni parlamentarni izbori

''Ostaje nada da nakon njih sebična i pohlepna politička klasa neće moći kao do sada opstruirati crnogorski put u EU, kao i da će postati iole odgovornija, manje petokolonaška i više u službi građana''

Za Crnu Goru je od presudnog značaja da se konačno izaberu nedostajuće sudije Ustavnog suda i odmah nakon toga skrati mandat diskreditovanom Parlamentu, kazali su predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21.maj” Miodrag Živković i programski koordinator Rade Bojović.

“Ovim bi se makar izbjeglo dalje institucionalno rasulo u državi i privremeno otklonila prijeteća blokada pregovora sa Briselom. Zato je u ovom trenutku prvorazredni nacionalni interes da se izabere funkcionalan Ustavni sud, čime bi se stekli uslovi da se napokon uspostavi sudska zaštita ustavnosti i zakonitosti u crnogorskom pravnom poretku. Istovremeno, otvorila bi se vrata nesmetanom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora”, kazali su Živković i Bojović.

U suprotnom, ističu, politička klasa bi jos jednom potvrdila da se iza svake “principijelne”, “svetosavske” ili “patriotske” riječi krije samo goli stranački, lični ili tuđi interes.

“Podsjećamo da je država odavno talac šibicarske političke klase i zato je i sada upitno da li će vladavina zakona imati prednost u odnosu na stranačke interese i lične kalkulacije. Naime, očigledno je da su uzurpatori izvršne vlasti i klerikalni populisti (Ura, Snp, Demokrate), kombinovani sa velikosrpskom poslugom i Vučićevim lakejima (DF i privjesci), uz svetosavsko-ekonomske demagoge (Evropa sad) i prodavce patriotske magle (DPS i lojalisti), zajednički uobličili sliku degutantne političke klase. Zato je važno da se uz pritisak Zapada što prije održe objedinjeni predsjednički i vanredni parlamentarni izbori. Ostaje nada da nakon njih sebična i pohlepna politička klasa neće moći kao do sada opstruirati crnogorski put u EU, kao i da će postati iole odgovornija, manje petokolonaška i više u službi građana”, zaključuju Živković i Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve