Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković i Bojović: BIRN da ekspresno povuče izvještaj i suoči se sa posljedicama rada u CG

Živković i Bojović su ukazali na to da se u BIRN-ovom izvještaju nebulozno eksrtemizuje i član i funkcioner i dokazani aktivista u oblasti ljudskih i građanskih prava Aleksandar Saša Zeković

Crnogorska demokratska i antifašistička javnost očekuje od BIRN-a da se što prije pošteno suoči sa posljedicama svog rada u Crnoj Gori, poručili su predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Miodrag Živković i programski koordinator Rade Bojović.

– Iako je prošlo već pet dana od kada je objavljen tendenciozni, neodrživi i diskutabilni izvještaj BIRN-a o desničarskom ekstremizmu u Crnoj Gori, ta organizacija ovim povodom ništa konkretno nije učinila. Umjesto da ekspresno povuče ili revidira izvještaj i time prizna da se otpor ekstremizmu ne može izjednačavati sa ekstremizmom, BIRN razmišlja kako da relativizuje pogubne posljedice svog uradka i neutralizuje ogorčene reakcije i kritike proevropske i antifašističke javnosti u Crnoj Gori i regionu – poručili su oni.

Živković i Bojović su ukazali na to da se u BIRN-ovom izvještaju nebulozno eksrtemizuje i član i funkcioner i dokazani aktivista u oblasti ljudskih i građanskih prava Aleksandar Saša Zeković.

– Zato i crnogorska demokratska, antifašistička i sekularna javnost očekuje od BIRN-a da se što prije pošteno suoči sa posljedicama svog rada u Crnoj Gori i ubuduće ne objavljuje ekstremističke tekstove. Konačno, neprihvatljiva je i očigledna namjera da se kreiraju neutemeljeni, opasni i fiktivni narativi a čije žrtve treba da budu i autentični borci protiv desnog ekstremizma i njegovih protagonista – zaključili su Živković i Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve