Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: Država mora da ponudi poljoprivrednicima jasnu strategiju razvoja, oni koji nas hrane moraju imati najbolje uslove za svoj rad

Pčelarstvo u Crnoj Gori predstavlja ozbiljan potencijal, i potrudićemo se da pomognemo pčelarima da plasman autentičnog crnogorskog meda, bude što bolji i na inostranom tržištu, poručio je Danijel Živković

Država mora da pomogne proizvođačima meda, subvencijama i sredstvima za nabavku opreme. Pčelarstvo u Crnoj Gori predstavlja ozbiljan potencijal, i potrudićemo se da pomognemo pčelarima da plasman autentičnog crnogorskog meda, bude što bolji i na inostranom tržištu, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” prilikom posjete domaćinstvu Žarka Dragaševića, predsjednika Udruženja pčelara i nekadašnjeg predsjednika Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

“Znamo kakve resurse posjedujemo, kakav je kvalitet meda koji naše pčele stvaraju, i on je konkurentan na svjetskom tržištu. Zato moramo da sve učinimo da pomognemo pčelarima da se izbore sa raznim izazovima koje nosi proizvodnja meda u današnjim okolnostima, veoma opterećenim klimatskim promjenama”, istakao je on.

Foto: DPS
Foto: DPS

Živković je ocijenio da su pčelari poznati kao vrijedni domaćini, kojima je jasno da se samo ulaganjem, stvaranjem i proizvodnjom može snažiti naša ekonomija.

“Nema novca bez stvaranja i razvoja! Ko tvrdi suprotno taj pokušava na najniži način da manipuliše ljudima. Imamo bogatstva, resurse, potencijal za proizvodnju zdrave hrane, sve to moramo da na pravi način koristimo”, rekao je v.d. predsjednika DPS-a.

Foto: DPS
Foto: DPS

Takođe, on je ukazao da država mora da ima sluha za standard poljoprivrednika.

“Nikad više se ne smije desiti, da resorni ministar putuje po svijetu, nezainteresovan za probleme ljudi, dok u isto vrijeme poljoprivrednici moraju blokadama ispred Vlade da traže pomoć za svoje probleme. Država mora da ponudi poljoprivrednicima jasnu strategiju razvoja, i da vodi računa da oni koji nas hrane moraju imati najbolje uslove za svoj rad”, zaključio je Danijel Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DUKLJA
05.06.2023-12:47 12:47

PO ROĐENJU I UBJEĐENjU SAM CPNOGORAC PRAVOSLAVNE VJEROISPOVJESTI I SMATRAM DA BI IZ SVAKE CRNOGORSKE FAMILIJE NEZAVISNO OD VJEROISPOVJESTI TREBAO DA SE OPREDIJELI NAJMANJE PO JEDAN GLAS ZA HGI IZ POŠTOVANJA ZA DOPRINOS INTERESIMA CRNE GORE.