Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Cilj je da izaberemo četvoro sudija US i stavimo tačku na ovaj proces

''Interes ove države je da ima funkcionalne institucije''

Interes ove države je da ima funkcionalne institucije, istakao je poslanik DPS-a Danijel Živković i pozvao sve parlamentarne stranke da postignu dogovor o izboru sudija Ustavnog suda.

„Cilj je da izaberemo četvoro sudija i stavimo tačku na ovaj proces“, podvukao je Živković.

On je istakao da je Crna Gora u ovom procesu prethodne dvije i po godine pokazala da je imala dvije neodgovorne vlasti i dobro je, kazao je on, što smo došli do momenta kada se ovo može riješiti samo parlamentarnim izborima.

„DPS će se kao i svaki put do sada ponašati odgovorno“, poručio je Živković.

Odgovarajući na pitanje o inicijativama za razrješenje opštinskih funkcionera koji su nedavno bili u posjeti Skupštini Srbije, Živković je rekao da ljudi koji podnose referate u parlamentu druge zemlje ne mogu obavljati odgovorne funkcije u Crnoj Gori.

„Pošto Crna Gora, kako su kazali, nije njihova matica, pošto ne vode računa o nacionalnom interesu Crne Gore nego se utrkuju ko će prije pogaziti Ustav – ostavke bi bile moralni čin“, poručio je Živković.

On se osvrnuo i na izjavu jednog od lidera DF-a Milana Kneževića koji je rekao da je saradnja sa DPS-om moguća ukoliko dođe do kadrovske promjene u toj stranci.

„DPS je sa svojim koalicionim partnerima gradila ovu državu u prethodnim decenijama i mi smo sarađivali na temelju određenih vrijednosti. Ko poštuje ovu platformu dobrodošao je. Do sada nijesam vidio da je djelovanje DF usklađeno s njom“, rekao je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve