Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Bulajić institucionalnu ulogu podredio partijskom interesu

Predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić, nezakazivanjem sjednice koja je trebalo da bude održana danas, podredio je trenutnu institucionalnu ulogu partijskom interesu, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista

Predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić, nezakazivanjem sjednice koja je trebalo da bude održana danas, podredio je trenutnu institucionalnu ulogu partijskom interesu, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Šef kluba poslanika te stranke Danijel Živković, rekao da je interes Demokratskog fronta (DF) svima poznat, da naprave što više štete u sistemu.

“Jer je prava prilika zbog dešavanja u Ukrajini zaigrati na “sve ili ništa”. Problem je u tome što su svaki put do sad izvukli deblji kraj, ne razumijevajući da sebi vežu kamen oko nogu koji ih vodi ka političkoj margini. Ne moraju mi vjerovati na riječ, neka pogledaju posljednja istraživanja”, kazao je Živković.

On je rekao da to nije nikakvo iznenađenje od politike koja je svoj program zasnovala na blokadama, opstrukcijama, destrukcijama.

“Jednostavno je: bez ulice i trotoara ne mogu. Ujedinjava ih želja da institucionalno i van institucija potpuno blokiraju državu i time pokažu da Crna Gora ne posjeduje elemente održivosti ustavnog Sistema”, kazao je Živković.

Naveo je da je traženje razloga za izazivanje nereda i nemira uz naglašene prijetnje i birane riječi o pripremi destrukcije, još jedan dokaz o tome ko je prethodnih godinu i po vršio vlast u Crnoj Gori.

“No, tiha voda brijeg roni, brzo će spoznati da će ih uloga koju su sebi dodijelili smjestiti na periferiju odlučivanja o državnim interesima, kao što je to uvijek do sada bivalo”, rekao je Živković.

Poručio je DF-u da ne udaraju po ratničkim dobošima. “Naslušali smo se poziva ratnim drugovima”.

“Prijetnje sa željom da se izazove haos slušamo unazad više godina. Pošto nijesu posavjetovali Bulajića da se ponaša konstruktivno, brzo će dobiti adekvatan odgovor”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve