Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: Brutalno satiranje Crne Gore

Ovom zlu se moramo mnogo ozbiljnije suprotstaviti ili nas neće biti. Osim pokazanog građanskog otpora, neophodno je i mnogo bolje djelovanje opozicije u parlamentu koja ima samo jenog poslanika manje

piše Miodrag Živković

Država Crna Gora živi jednu od najvećih agonija u svojoj novijoj istoriji, izložena brutalnom satiranju svih njenih vrijednosti. Način na koji se jedna vazalna i najamnička vlast obračunava sa sopstvenom zemljom, zarad ispunjenja ciljeva velikosrpskog projekta, a pod pokroviteljstvom Ruskog hegemonizma je do sada neviđen izraz besčašća i izdaje.

Svi oni koji su na kratko i pomislili da su ta vrata zla koje nas je zadesilo, slučajno otvorena i da ih aktuelna vlast zbog svoje nesposobnosti i neiskustva ne zna zatvoriti, sada moraju shvatiti da su ta vrata zla i otvorena da se ne zatvaraju do konačnog pokoravanja i okupacije Crne Gore.

Taktika naših okupatora jeste zbunjujuća i brutalna, do sada nezabilježena i neviđena, ali je krajnje vrijeme da je prepoznamo. Dešava se u kontrolisanom haosu u kojem očigledno svako dobro zna što radi, koliko god to izgledalo glupo i nespretno. Očigledno da cilj koji imaju, opravdava sva sramna sredstva kojima se koriste.

Laž i podvala su njihovo glavno oružje. Zato nam najzad mora biti jasno, kada govore o miru i pomirenju da oni svim silama produbljuju podjele i razdor. Kada govore o ekonomskom napretku, sve rade na našem ekonomskom uništenju, a kada propagiraju privrženost EU, čine sve da nas zauvijek zaustave na tom putu.

Najzad moramo prepoznati da ništa što rade nije slučajno.
Nijesu slučajno srbijanskoj crkvi prepisali u svojinu najveće sakralno i kulturno blago ove zemlje;
Nijesu nas slučajno, tajno preko noći zadužili skoro milijardu eura;
Nije slučajno u potpunosti zaustavljen investicioni ciklus u ovoj zemlji;
Ne raste slučajno broj nezaposlenih do neslućenih i neizdržljivih granica;
Nijesu nepromišljeno ugasili nacionalnu aviokompaniju i osnovali novu, mnogo slabiju, koja takođe proizvodi gubitke;
Nije slučajno Crna Gora stalno na vrhu svjetske liste po stepenu zaraženosti Covid infekcijom;
Nije slučajna jednovjerska crkvena vlada koja diskriminiše građansku Crnu Goru svih vjera i nacija;
Nije slučajno crkva Srbije glavni kontrolor političkih procesa i inkubator svih kadrovskih rješenja u državi;
Nijesu slučajno sada glavne teme, temeljni ugovor sa crkvom i popis stanovništva;
Nije slučajna ni posljednja afera u kojoj možemo isključiti svoje sportiste sa svih međunarodnih takmičenja, i mnogo, mnogo toga još.

Naravno da nije slučajno da ova vlast i njena vlada funkcionišu u stalnoj krizi i bez neophodne podrške u parlamentu, jer nema ko da je sruši, dok god brutalno razara ovu zemlju u svim njenim segmentima, a mi olako očekujemo da se to desi.

Ovom zlu se moramo mnogo ozbiljnije suprotstaviti ili nas neće biti. Osim pokazanog građanskog otpora, neophodno je i mnogo bolje djelovanje opozicije u parlamentu koja ima samo jenog poslanika manje.

Krajnji je čas da opozicija u parlamentu postavi pitanje povjerenja ovoj i ovakvoj vladi i to pitanje drži otvorenim do njenog konačnog pada. Naravno da je bilo mnogo razloga i do sada to da se uradi, ali se sa ovim političkim potezom ne smije više čekati.
Moramo koristiti sva raspoloživa demokratska sredstva za rušenje ove, spolja instalirane marionetske vlasti, ako želimo sačuvati svoju zemlju od propasti, satiranja i okupacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anthropos
26.09.2021-10:49 10:49

Ako ništa drugo, postavljanjem pitanja povjerenja vladi u skupštini – išćerače URA-u na čistinu. Ako podrže ovu katastrofalno lošu vladu za većinu građana CG onda će priznati da su i oni “prosrpska” stranka.
U svakom slučaju, DPS mora da se vrati u skupštinu! Da ne slušamo do besvijesti gluposti poslanika vladajuće većine. Od nekih dobjem mučninu u stomaku čim ih vidim.