Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Živković: Borimo se iz opozicije i koliko god ta bitka trajala mi ćemo na kraju pobijediti

Živković je, kako je saopštila partija, podsjetio prisutne da je zahvaljujući politikama DPS-a i tradicionalnih koalicionih partnera u prethodnom periodu postignuto puno – obnovljena je nezavisnost Crn Gore, država izvedena na evropski put, postignuto članstvo u NATO, sačuvan građanski mir i multinacionalni sklad.

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Rožaje birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Živković je, kako je saopštila partija, podsjetio prisutne da je zahvaljujući politikama DPS-a i tradicionalnih koalicionih partnera u prethodnom periodu postignuto puno – obnovljena je nezavisnost Crn Gore, država izvedena na evropski put, postignuto članstvo u NATO, sačuvan građanski mir i multinacionalni sklad.

“I ako me pitate da li je moglo bolje, vjerujte da nije. Naša snaga je u jedinstvu, ljudima, onima koji svakog dana u svakom dijelu Crne Gore ne posustaju u promociji naših ideja i vrijednosti, koji su dosljedni našoj politici pored političkog i svakog drugog revanšizma. Zato je bitno koga ćemo birati na Opštinskim izbornim konferencijama, jer je DPS uvijek odlikovao vrijedan, marljiv, predani partijski terenski rad”, istakao je Živković.

Opštinska izborna konferencija DPS Rožaje

On je naglasio da je glavna okosnica politike DPS uvijk bila 2bavljenje životom svakog čovjeka”, te da su, kada smo djelimično napustili takav princip, “dobili poruku opomene 30. avgusta”.

“Bez obzira na to, pokazali smo da umijemo da se borimo i iz opozicije i da možemo da smijenimo dvije vlade institucionalno, u crnogorskom parlamentu, bez ikakvog otpora i juriša na institucije sistema, pokazaćemo da možemo da oborimo i ovu treću. Vjerujem u snagu naše politike i u to što ona predstavlja”, kazao je Živković naglasivši da država “nije i ne može biti igračka”.

“Nažalost, na vlast su došli oni politički subjekti koji ne razumiju šta je država, a i veći dio onih koji nijesu učestvovali u njenoj izgradnji. Ne trebaju nama vaše floskule da želite Crnu Goru u EU, nama trebaju djela. Ali Andrija Mandić ili Milan Knežević rade sve ono što su radili i prethodnih 20 godina, samo malo prikrivenije, dok se suštinski ništa nije izmijenilo u načinu i procesu njihovog djelovanja. Nijesmo se mi borili da Crna Gora ima bilo kakvog mentora sa strane. Mi smo se borili da ima demokratsku, emancipovanu javnost, da mijenja vlasti i ljude koje obavljaju značajne funkcije u državi, ali nikako da se bilo ko poigrava sa stabilnošću, kursom i onim što je Crna Gora u biti – država građanskog karaktera, antifašizma i drugih vrijednosti”, kazao je lider DPS.

Opštinska izborna konferencija DPS Rožaje

Živković je podsjetio da svakog suverenistu i dobronamjernog čovjeka koji je privržen interesima Crne Gore, bez obzira na to kako politički razmišlja, da li je u apstinenciji ili glasa za neku od političkih partija, “vlast pokušava na neki način staviti pod veo kriminala i korupcije”.

“Zato danas Marku Kovačeviću dozvoljavaju da ne poštuje državne simbole, predsjedniku Opštine Pljevlja da traži da mu se akti dostavljaju samo na ćiriličnom pismu, Andrija Mandić da mijenja zakon od državljanstvu, simbole i službeni jezik. Ovo što danas gledamo biće samo gore, jer partija koja je glavni konstituent vlasti nema imunitet da se odbrani od ucjene i čvrstog zagrljaja velikosprskog nacionalizma. To je cijena ulaska u vlast samo da bi bio dio vlasti, trgujući pritom nacionalnim interesima. Nama takva vlast ne treba. Mi ćemo se boriti iz opozicije i koliko god ta bitka trajala mi ćemo na kraju pobijediti, zato što smo na temelju ispravnih vrijednosti. Opozicija je ljekovito vrijeme koje vam daje priliku da se dobro pogledate u ogledalu i da shvatite gdje ste griješili. Što se tiče DPS mi smo se dobro sagledali i vidjeli gdje smo pogriješili. Ne može se više samo pobjeđivati tako što nastupate u javnosti i u medijima. Pobjeđivati se može samo ako imate vrijedne partijske ljude na terenu na svakom mjestu i ako funckioneri partije svoje slobodno vrijeme posvete toj vrsti partijskog rada. Tako se vraća povjerenje građana”, kazao je Živković.

Opštinska izborna konferencija DPS Rožaje

Konstatujući da se aktuelna Vlada, očigledno, “sveti” sjeveru Crne Gore, Živković je podsjetio da “nijedan projekat započet prije 30. avgusta na sjeveru nije realizovan”.

“Mogli su čak i da preuzmu zasluge za to. Da zaposle mlade ljude, koji bi na taj način ostajali u svojim sredinama. Toga nema. Danas se šalje poruka – ne brinite, imaćete veće plate, penzije, radićete manje i više čete zarađivati. To je ekonomska logika današnje vlasti, vrlo lijepo, ali dugoročno sa teškim posljedicama po sve nas, bez obzira na to kako se nacionalno, politički ili vjerski izjašnjavali. Zbog toga moramo zaustaviti dalje propadanje Crne Gore. A to možemo samo vrijednim radom. Vidjećete kako ćemo u narednom periodu raditi terenski i na svaki drugi način i odagnati sumnje svima onima kiji kažu da će DPS nestati sa političke scene. Nijesmo nestali i nećemo”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve