Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Blagougodno licemjerstvo Božene Jelušić i njene URA-e

Doživljavao sam je kao istinskog borca za pravdu sa istančanim osjećajem za najsuptilnije građanske vrijednosti na kojima treba izgrađivati, odavno posrnulo crnogorsko društvo i državu

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Naivno sam mislio da nikada neću imati povoda za ovakvo reagovanje o meni dragoj gospođi Boženi Jelušić, visokoj funkcionerki URA-e.

Živković

Živio sam u uvjerenju da sa Boženom Jelušić dijelim istovjetne svjetonazore i građanske vrijednosti.

Doživljavao sam je kao istinskog borca za pravdu sa istančanim osjećajem za najsuptilnije građanske vrijednosti na kojima treba izgrađivati, odavno posrnulo crnogorsko društvo i državu.

Nedavnim političkim angažmanom o poimanju “šatorske demokratije” u Budvi i sadašnjim kritičkim stavovima o “apostolskoj vladi”, čiji izbor će podržati u parlamentu, prosto me natjerala da demistifikujem njen politički aktivizam i podlo djelovanje stranke kojoj pripada.

Nažalost, dođu nekada ta, kako ja volim da kažem, zla vremena kada svi polažemo ispit svoje zrelosti i posvećenosti vrijednostima za koje se deklarativno zalažemo.

Istinski se plašim i iskreno žalim da je profesorica Jelušić svojevoljno odlučila pasti na jednom od najvažnijih ispita svog životnog i političkog puta – ispitu očuvanja lične slobode, dostojanstva i dosljenosti.

Bila je gospođa Jelušić “svoja”, hrabra i dosljedna svih ovih godina u odbrani najznačajnijih građanskih i demokratskih tekovina. Znala je to mnogo bolje od drugih, približiti svakom građaninu i zato sam danas neizmjerno tužan i očajan kada vidim njeno društveno i političko posrnuće na vrijednostima nedostojnim njenog angažovanja.

Nemam namjeru, niti mogu, a nemam ni pravo da je pokolebam u svom naumu da podrži projekat “apostolske vlade”, sa kojim se u dubini svoje duše, sigurno ne slaže, ali imam pravo poručiti joj, da će takav ishod biti izraz njenog ličnog i političkog posrnuća i najvulgarnijeg licemjerstva.

Visoka je cijena kada u životu pogazite principe i vrijednosti na kojima gradite sopstvenu ličnost. Upravo to, sada i ovdje radi gospođa Jelušić, podržavajući one, čiji su svjetonazori, kosmički udaljeni od njenih.

Definicija licemjerstva je dvoličnost, neiskrenost ili kada jedno mislite i govorite, a drugo radite. Upravo to u ovim zlim vremenima čine profesorica Jelušić i njena URA, kritikujući buduću vladu, njenog mandatara i njegove apostole, a sjutra će ih radosno i slavodobitno izabrati u parlamentu.

Neka im je sa srećom!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
25.11.2020-18:01 18:01

Miko,ja sam mislio da si ti “punoljetan”pricas o osobi koja je kao “kokot”na vrh kuce,kako vjetar duva tako se Bozena obrce,i jos nesto.za radi fotelje i novca svim bojama je premazana.

Dino
25.11.2020-21:49 21:49

Izgleda ipak da svako ima svoju cijenu… Placamo mi ostali koji nijesmo nikome interesantni . Sve je ipak toliko providno ,tako da ce prevaranti imati ave kraci rok trajanja, makar to za utjehu.