Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Ako bude jedinstva, Abazović, Porfirije, Vučić moći će sramnim ugovorom da obrišu stražnjice

''Nakon što je danas u tajnosti i daleko od očiju javnosti izdajnički premijer Dritan Abazović potpisao sraman ugovor sa Crkvom Srbije mora nam biti jasno da granice beščašća ne postoje i da je moralno dno potpisnika Ugovora mnogo dublje nego što je iko mogao pomisliti'', kazao je u izjavi za Antenu M Miodrag Živković

Predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković kaže da je potpisivanje Ugovora bilo očekivano i da su samo naivni mogli misliti da se neće desiti ovaj čin, kako navodi, izdaje nacionalnih interesa.

”Nakon što je danas u tajnosti i daleko od očiju javnosti izdajnički premijer Dritan Abazović potpisao sraman ugovor sa Crkvom Srbije mora nam biti jasno da granice beščašća ne postoje i da je moralno dno potpisnika Ugovora mnogo dublje nego što je iko mogao pomisliti”, kazao je u izjavi za Antenu M Miodrag Živković

Žali što, nadalje navodi, prije ovog očekivanog čina izdaje nije zvanično uskraćeno povjerenje “izdajničkom premijeru i malenoj grupi njegovih izdajničkih saradnika jer bi imali problem nedostatka legitimiteta za ovakav vid izdaje”.

Živković nadalje ističe da za utjehu može biti činjenica da, kako kaže, ovakav sramni ugovor sa lažnim sadržajem nije potpisan ni sa jednom ozbiljnom državom ili organizacijom nego sa klerošovinističkom sektrom kao okupatorskim oruđem u rukama velikosrpske ekspanzionističke politike.

“Zato ovaj ugovor nije sveto pismo jer ga njegov sadržaj čini lažnim i nepodobnim falsifikatom, sa obiljem neistinitih činjenica i obaveza Crne Gore koje se nikad neće ispuniti ako bude nas koji želimo da sačuvamo ovu zemlju kao nezavisnu, građansku, sekularnu, antifašističku, kao zemlju svih naroda koji u njoj žive”, poručuje Živković.

Važno je, kako ističe, naizgled shvatiti da je zadnji čas da građanska i evropska Crna Gora prestane da trpi ovakvo „mrcvarenje i poniženje“.

Ako tako nastavimo, poručuje Živković, „neće na biti“.

“U ovom teškom trenutku za Crnu Goru i sve nas koji nemamo rezervne domovine, želim poručiti da ništa nije izgubljeno, nema predaje, nego još jače i snažnije djelujemo da sačuvamo Crnu Goru.

Ovo je prilika da se bolje međusobno razumijemo, da budemo bolji i iskreniji prema drugima, jer samo tako možemo spasiti ovu malu zemlju od nestanka“, dodaje Živković.

Kako naglašava, mora najzad prevladati svijest da niko sam nije dovoljan da spasi Crnu Goru iz situacije u kojoj se našla ovom izdajom.

„Samo zajedno i složno možemo dati adekvatan odgovor i vratiti Crnu Goru samoj sebi. Ovu tešku situaciju moramo iskoristiti u svoju korist, svaka kriza traži nova rješenja i nove odgovore, sada je prilika da složno odgovorimo da je ovo naša zemlja, a ne velikosrpska prćija“, navodi Živković.

Živković dodaje da “ako iz ove nesreće koja nas je zadesila izdajom državnog vrha izvučemo prave pouke, Crna Gora će biti vječna, a ako ostanemo pasivni, razjedinjeni, a neki i samodovoljni prijeti nam nestanak i države i crnogoraca kao naroda“.

„Jedinstvo i sloga da branimo Crnu Goru od ovoga do sada neviđnog podlog i perfidnog velikosrpskog nasrtaja su garant pobjede i opstanka Crne Gore. Ako bude tako, izvinite što ću biti prost, i Abazović i Porfirije i Vučić i sve njihove domaće sluge u izdaji, ovim sramnim ugovorom, moći će samo obrisati stražnjicu“, zaključuje Živković.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Orahovo
03.08.2022-13:29 13:29

STRAŽNJICA je naški: PRKNO.

Ulqin
03.08.2022-16:09 16:09

Postovani g-dine Zivkovicu. Pesimista sam. Ni ja nemam rezervne domovine kao i vi. Ovo je pocetak kraja Crne Gore kakvoj smo se nadali . Ne znam kako se ovo moze ispraviti. Reci cu vam i zasto:  Bez crnogoraca nema CG. Bez manjina nema CG. Crnogorci prolaze kroz krizu identiteta i zato su ovako pasivni. Em bi da budu crnogorci em bi da budu malo srbi. Dvoume se sto su. Manjine su diskriminisane vec 140g. Svaki put nas neko prevesla i svaki put nas je manje. Manjine sa pitaju da li nas CG zeli? Cak i neki crnogorci imaju rezerve prema… Pročitaj više »

Milena
03.08.2022-17:07 17:07
Reply to  Ulqin

Sve dileme padaju u vodu,kada vidimo ovu velikosrpsku bratiju,koju cio svijet osudjuje,hocemo li sa njima ili sa civilizovanim svijetom,tu ne treba veloka pamet,sve drugo su trice i kucine.

Ulqin
03.08.2022-22:39 22:39
Reply to  Milena

@ Milena. Pa zasto onda draga Milena ulice nisu pune u revoltu protiv ovog hajduckog nacina potpisavanja? Pisu se analize i kolumne ali odgovor jos nisam cuo.

BMX
03.08.2022-17:17 17:17

Prekasno je za sve… Ćutanje. Nijemo prihvatanje zalosne sudbine, kapitulacije i okupacije. Niko se ne buni. Nigdje protesta ni ljudi na ulicama. Niko ih i ne poziva. Tako ce biti i kad nas mali kudravi kepec uvede u otvoreni Balkan – srpski svet – AV skracenu veliku Srbiju – Raminu veliku Albaniju. Kad sruse mauzolej i oskrnave Lovcen. Kad odrednica – “Crna Gora i Crnogorac” bude zabranjena i dozvoljena samo kao geografski pojam. Kad Matija Beckovic bude proglasen za oca nacije a Porfirije za Predsjednika. Niko se nece buniti i boriti umjesto nas. Ako je to nama OK i njima… Pročitaj više »

Lada
03.08.2022-19:21 19:21

Gispodine Živkovicu, svaka Vaša riječ je u pravu.
NEMA PREDAJE!

Rade
05.08.2022-11:45 11:45

Sad se vidi sad se zna ko se kome dopada.
Konačno i Crnogorci shvtili da im je budućnost u suživotu sa komšijam pa makar oni bili i Srbi.
Pa da zjedno zapevamo staru himnu Crne Gore.
‘ onamo je mojega cara dom
Tamo jednom oruzan poć ‘
DOGODINE U PRIZRENU