Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Abazovićeve laži razaraju zdrav razum

Abazović, nesrećni izdajnik državnih i građanskih vrijednosti Crne Gore, zarad ostvarenja okupatorskog projekta ''srpskog sveta'' u najkraćem vremenu je postao obični mali miš, uhvaćen u mišolovku velikosrpskog, klero-šovinističkog projekta

Piše: Miodrag Živković (Preuzeto sa Fejsbuk profila)

Nekoliko puta sam pisao o tome da nije prirodno političko udruživanje desničara i građanskih političkih snaga. Pisao sam da desničari u takvim neprirodnim simbiozama, uvijek zadrže svoje desničarske stavove, a građanske strukture koje se udruže sa njima, u procesu prilagođavanja gube sva svoja građanska svojstva i preuzimaju svjetonazore protiv kojih su se nekada borili.

Da je to baš tako, brutalno nam potvrđuje nekada građanska politička struktura URA na čelu sa Dritanom Abazovićem. Koalirajući sa svetosavskim crkvenim strukturama (DF-om i Demokratama), ne samo da su prihvatili šovinističke svjetonazore svojih saveznika, nego su postali njihov udarni i prljavi izvođač radova.

Najnoviji primjer koji ubjedljivo govori o tome je izmjena “tužilačkih zakona” kojim se, suprotno Ustavu i postojećem zakonu želi omogućiti smjena nepodobnih tužilaca, zarad osvete, revanšizma i očigledno selektivnog krivično-pravnog progona.

U kolikoj mjeri je URA zagazila u izvođača prljavih radova za račun crkvene koalicije najbolje svjedoči činjenica da ovaj zakon nazivaju “Abazovićev tužilački zakon”.

Kako se radi o zakonu koji je ranije u potpunosti usaglašen sa stavovima Evropske komisije i Venecijanske komisije, na predložene izmjene u veoma kratkom roku, Venecijanska komisija je dala drugo negativno mišljenje.

U želji da udovolji svojim koalicionim partnerima i svojoj sujeti, Abazović najgnusnijim lažima negativno mišljenje Venecijanske komisije pokušava predstaviti kao pozitivno, vrijeđajući zdravi razum svakog normalnog građanina ove zemlje, suprotstavljajući se otvoreno Evropskoj komisiji i Venecijanskoj komisiji.

Ovakvo ponašanje, sada već sasvim potrošenog Abazovića nije iznenađenje, jer smo svjedoci brojnih gaženja građanskih vrijednosti ove zemlje pod njegovim pokroviteljstvom za veoma kratko vrijeme.

Ovaj nesrećni izdajnik državnih i građanskih vrijednosti Crne Gore, zarad ostvarenja okupatorskog projekta “srpskog sveta” u najkraćem vremenu je postao obični mali miš, uhvaćen u mišolovku velikosrpskog, klero-šovinističkog projekta.

Abazoviću, sretan ti put u nepovrat! Razlika između sluge i izdajnika u tvom slučaju i ne postoji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
11.05.2021-11:25 11:25

Tačno. Desničari u takvim neprirodnim koalicijama zadržavaju sve svoje stavove a gradjanske partije preuzimaju njihove, odnosno sve ono protiv čega su se borili. Najbolji primjer za to je PZP i Medojević. U početku su bili gradjanska, suverenisticka, procrnogorska, proevropska i pro NATO pokret, odnosno partija a od kada su u DF – u postali su sve suprotno od toga i izgubili i minimum identiteta koji su imali. Oni su danas proruska, velikosrpska, kleronacionalisticka, šovinistička, profasisticka, desničarska, anti EU, anti NATO partija .

Sara
11.05.2021-23:05 23:05
Reply to  BMX

Dritanka je gori lazov od cetnika..ovaj tip..se ne moze zaustaviti..od mrznje prema drzavi CG i crnogoraca….Otpor narode!

Rasel
11.05.2021-14:25 14:25

Nagledali smo se buljuk bitangi dje nas u bebu lažu. Još gore klipuse kojii prihvataju i šire istu. Pa sta da se radi.?
Nema niti zakonske niti moralne osude. Š to da ne sloboda ne, reće Balasevic

Krsto
15.05.2021-23:31 23:31

Ovom Dritanu Bazdovicu fali samo jos harmonika pa da zapjeva spremte se spremte i pobicemo poklacemo kao sto mu je i pradjed Selim radio…Svaka cetnicka jedinica je imala po nekog muzicara…Dritan je Askalija tj Albanizirani Rom

VojoS
18.05.2021-20:55 20:55

Abazovic je bez konkurencije najvisa nistaroba, jedna bezkarakterna spodoba, mada se mora priznati da je njegova podlost rezultirala cinjenicom da je uspio prevariti ne mali broj glasaca.