Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Vlada da objavi ugovor sa SPC

Portparol Socijaldemokrata Crne Gore Nikola Zirojević pozvao je Vladu Crne Gore da objavi ugovor sa SPC

Portparol Socijaldemokrata Crne Gore Nikola Zirojević pozvao je Vladu Crne Gore da objavi ugovor sa SPC.

“Tražimo od Vlade Crne Gore da, koliko je danas, objavi ugovor sa SPC, da bismo znali sa kojim to tekstom premijer obilazi vjerske objekte i ponizno, kako to ne dolikuje sekularnoj i građanskoj državi, moli za sastanak sa patrijarhom crkve druge države”, istakao je Zirojević.

Zirojević je naveo da javnost mora biti upoznata sa tekstom ugovora, te da on mora biti verifikovan u parlamentu.

“Ovaj ugovor, zbog osjetljivosti situacije i moguće velike štete po Crnu Goru, ni u kojem slučaju ne smije biti tajan, već javnost sa njim mora biti upoznata i on treba biti verifikovan u parlamentu”, napisao je Zirojević na Tviteru.

Zirojević zaključuje da je sve drugo neprihvatljivo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
14.05.2022-14:39 14:39

Ne vidim ni jedan valjani razlog, da parlament verifikuje običan ugovor vlade i neke tamo crkve.

BZekovic
14.05.2022-15:59 15:59

Potrebno je staviti van snage izdajnički Zakon o vjerispovijesti, kojega je mučki, na prevaru, neustavno, i nasilno oduzeta Crnoj Gori neprosjenjiva kulturna i ekonomska imovina. Potrebno je usvojiti zakon, kojim će vjerski objekti Crne Gore (svi bez razlike izgrađeni do 1918) vrate u vlasništvo države Crne Gore. Omogućiti svetoj Crnogorskoj pravoslavnoj Crkvi, koju je narod obnovio 1993 godine, da vrši službu Božju u vjerskim objektima države Cene Gore. Srpsku okupatorsku crkvu nagnati da poštuje i da se povinuje zakonima države Crne Gore. DOSTA JE VIŠE SRPSKOG TERORA! DA JE VJEČNA CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. VJEČNA JE CRNA GORA!