Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: URA pokušava da sjedi na dvije stolice, Krivokapića ne bi trebalo ništa pitati

On ističe da je inicijativa URA za ocjenu ustavnosti člana 12 Zakona o slobodi vjeroispovjesti vrhunac licemjerja ove partije, odnosno vješto osmišljen trik pred izbore u Nikšiću

Premijera Zdravka Krivokapića ne bi trebalo ništa pitati, jer on svakodnevno sam govori i o sebi i o Vladi koju predvodi, kaže portparol Socijaldemokrata Crne Gore, Nikola Zirojević u razgovoru za Gradski radio.

“Proteklih 100 dana rada imali smo priliku da vidimo klasičnu politiku revanšizma: nezakonite smjene, nezakonita imenovanja novih, patijski podobnih kadrova. Vlada je ugasila nacionalnu avio-kompaniju. Ministri odbijaju razgovore o budućnosti KAP-a, iako prijeti opasnost da bez posla ostane oko 600 radnika. Sam premijer priznaje da je „tajno i organizovano“ zadužio državu za 780 miliona eura. Zapaljivom retorikom i tokom parlamentarnih izbora, ali i nakon njih, vladajuća većina doprinijela je podizanju tenzija u društvu i produbljivanju podjela“, smatra Zirojević.

On ističe da je inicijativa URA za ocjenu ustavnosti člana 12 Zakona o slobodi vjeroispovjesti vrhunac licemjerja ove partije, odnosno vješto osmišljen trik pred izbore u Nikšiću.

“Ura pokušava da sjedi na dvije stolice. Dio njihovih članova i birača podržava izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, a drugi ne. Predstavnik URA u Ustavnom odboru smatrao je da je zakon ustavan, a svi poslanici URA u Skupštini Crne Gore podržali su navedene izmjene i dopune; sada su se, nekoliko dana uoči izbora u Nikšiću, sjetili da te izmjene i dopune zakona podnesu na ocjenu ustavnosti. To je vrhunac licemjerja i nadam se da će im se na izborima u Nikšiću to obiti o glavu“, zaključuje Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
08.03.2021-19:56 19:56

Ponosni sinovi slavnih predaka! Vi koji ste nastali iz hiljadu godina krvi i borbe za našu najveću svetinju: slobodnu i građansku Crnu Goru! Śetite se ko ste! Śetite se od koga ste! Nijesu naši vjekovi tuđi nego samo naši! Śetite se i odaberite: jeste li vi od onih kojima je tuđe ognjište milije od svoga? Jeste li vi oni što im je tuđa zastava milija od svoje? Jeste li vi oni koji imaju i rezervnu državu? NEEEE! Vi ste Crnogorci! Pravi i iskreni koji svoju ljubav ne dijele na dvije domovine! Koji su antifašisti, oni koji znaju i za Vojislavljeviće… Pročitaj više »