Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Temeljni ugovor sa SPC i dalje nepoznanica, o njemu je potrebno izjašnjenje Skupštine

''Prije tačno mjesec dana ministar Leposavić nam je saopštio da je temeljni ugovor sa SPC 'usaglašen'. Mjesec dana kasnije, javnost i dalje nema predstavu šta u njemu piše. I kao vrhunac, juče nas vjerski poglavar obavještava da će ugovor ubrzo biti potpisan. Mi i dalje nemamo predstavu šta u njemu piše''

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju indikativnom činjenicu da se u vezi temeljnog ugovora sa SPC sve radi tajno i organizovano, te poručuju da se prije potpisivanja ovog ugovora, s obzirom da ga potpisuje poglavar crkve sa sjedištem u drugoj državi, o njemu mora izjasniti Skupština Crne Gore, kazao je Nikola Zirojević.

“Prije tačno mjesec dana ministar Leposavić nam je saopštio da je temeljni ugovor sa SPC “usaglašen”. Mjesec dana kasnije, javnost i dalje nema predstavu šta u njemu piše. I kao vrhunac, juče nas vjerski poglavar obavještava da će ugovor ubrzo biti potpisan. Mi i dalje nemamo predstavu šta u njemu piše.

U međuvremenu, potpredsjednik Abazović nam javlja da je ugovor sjajan i da u njemu nema ništa sporno, ali da ga ni on nije vidio. Ugovor je, dakle, bukvalno ČUDO NEVIĐENO. A ako ga potpredsjednik Vlade nema, znači da ga Vlada nije ni razmatrala. Ako ga Vlada nije razmatrala, i pritom ga javnost nema, u čije ime pregovara Zdravko Krivokapić? Pregovara li u ime građana Crne Gore o ugovoru koji se, između ostalog, tiče enormne imovine od kulturno-istorijskog značaja za Crnu Goru, ili u svoje ime o ugovoru koji se tiče njegove vile u Bijeloj?

S druge strane, ako temeljni ugovor, suprotno volji preminulog mitropolita Amfilohija, potpisuje poglavar crkve sa sjedištem u drugoj državi, onda je potrebno da se o njemu izjasni Skupština Crne Gore. Činjenice da se opet radi tajno i organizovano i da se ne zna ko je i gdje radio na ugovoru, najbolje govore o stvarnim namjerama.

Naravno, očekuje se po staroj matrici manipulacija da je svako ko ukazuje na ovakve manjkavosti protivnik vjernika SPC, što je prije svega neistina, a onda i glavno oruđe manipulacije sa intimnim osjećanjima građana od strane onih koji žele da na posvađanoj Crnoj Gori realizuju svoje velikonacionalne i velikodržavne pretenzije”, saopštavaju iz SDP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve