Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zirojević: Sa crkvenim mandatarom i pripravničkom vladom nas jedino kosmičke sile mogu izvući

Sve to uz podršku navodno građanske URE i njenog lidera Dritana Abazovića koji društvenim snagama srednjeg vijeka koje formiraju Vladu treba samo jednom da podigne ruku, prilikom njenog izbora, a demontažu ne sistema vladanja, nego demontažu Crne Gore će sami

Povodom sinoćnjeg gostovanja mandatara Zdravka Krivokapića u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti reagovale su Socijaldemokrate Crne Gore.

Saopštenje portparola SD-a Nikole Zirojevića prenosimo u cjelosti:

Crnogorska javnost sinoć je u nevjerici gledala intervju sa mandatarom za sastav nove Vlade, Zdravkom Krivokapićem i ostala zapanjena površnošću, količinom neupućenosti i neznanja, kao i nedostatka vizije koju je demonstrirao.

Bez obzira na veliki broj vrlo konkretnih pitanja koja mu je voditelj postavio, mandatar nije konkretno odgovorio ni na jedno. Pa čak ni na to ko ga je postavio za nosioca liste.

Ono što nas, osim retrogradnih ideja kojima nas već duži vremenski period mandatar zasipa izuzetno zabrinjava jeste činjenica da je tzv. “ekspert nad ekspertima” demonstrirao nedozvoljeni nedostatak jasne vizije daljeg društveno-ekonomskog razvoja u cilju poboljšanja životnog standarda građana. Jedino što smo imali prilike da čujemo jesu par floskula, uz neku priču o stranim ekspertima koji će riješiti sve izazove sa kojima se Crna Gora suočava. Izgleda mandatar planira da vodi Crnu Goru iz hrama Hristovog vaskrsenja, moleći se da sve bude kako treba. Jer, kako smo sinoć saznali, ako imate vjeru, nemate nikakvih problema ni sa virusom, a ni inače. Sa ovakvim mandatarom i njegovom pripravničkom Vladom, tačno nas jedino metafizika i kosmičke sile jedino mogu izvesti na pravi put. Zato i razumijemo Nebojšu Medojevića kad kaže da je ova Vlada opasan i neuspješan eksperiment. Kad to kaže jedan od lidera koalicije na čijem je čelu bio Krivokapić, onda to ima posebnu težinu i značenje, jer ga je očigledno ponajbolje upoznao.

Frapantna je činjenica da krajnje nekulturne istupe sa šovinističkim elementima predložene kandidatkinje za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta na društvenim mrežama mandatar objašnjava kao “njen lični stav”, jer očigledno sada uvodimo praksu da ministar ima lični i stav kao ministar, što je “iskorak” nepoznat u savremenoj demokratiji. Izgleda da, sve što je gospođa Bratić rekla, po onoj narodnoj kako i mandatar voli da komunicira – puj pike ne važi.

Pokazao je mandatar i zabrinjavajuće nepoznavanje sistema kojim planira da upravlja za dvadesetak dana, što je najbolje prezentirao mučnim pokušajima objašnjenja stvaranja kumbulj ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, za sve i svašta, ministarstva finansija i socijalnog staranja, zatim nemuštim objašnjenjem ukidanja ministarstva turizma i vidno neiskrenom i zamušenom pričom oko uvođenja vjeronauke u škole. Toliko je sve to neuvjerljivo da crnogorska javnost zbija šale da nova Vlada neće imati ministarstvo turizma jer neće potrajati do ljeta. Kako su krenuli, taman i neće.

Nije izgleda mandatar upoznat ni sa članom 14 Ustava Crne Gore, pa je vjerovatno smatrao da mu ne treba nikakav argument kojim bi pobio konstataciju voditelja da dolazi na čelo crkvene Vlade. Oko vjere kojom premijer pomjera planine i koja je jača od virusa teško da ima potrebe da se bilo šta komentariše. Ostaje nejasno kako njega vjera nije zaštitila od virusa koji je, po sopstvenom priznanju, ipak dobio. Što bi rekao Medojević, drugi sa liste koalicije Za budućnost Crne Gore, “Možda misli i da je Zemlja ravna ploča. Veseli mandatar.”

Poštovani građani, većina vas je očigledno na ovim izborima poslala poruku da želi drugačiju Crnu Goru, ali su oni za koje ste glasali krenuli u kreiranje ne drugačije, nego druge Crne Gore koja potire sve one njene decenijama strpljivo građene temeljne vrijednosti građanske, multietničke, multivjerske, sekularne i antifašističke Crne Gore.

Sve to uz podršku navodno građanske URE i njenog lidera Dritana Abazovića koji društvenim snagama srednjeg vijeka koje formiraju Vladu treba samo jednom da podigne ruku, prilikom njenog izbora, a demontažu ne sistema vladanja, nego demontažu Crne Gore će sami.

Mandataru na kraju, strahujući koliko će ga ova vijest pogoditi, poručujemo da se dolaskom na čelo Vlade ne postaje vladika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve