Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zirojević predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore

Bićemo stub naše partije i najveći garant njenog povratka na poziciju sa koje ćemo odlučivati o daljoj sudbini Crne Gore, rekao je Zirojević

Na juče održanom Kongresu Omladine Socijaldemokrata Crne Gore, kojem su prisustvovali, predsjednik partije Ivan Brajović, potpredsjednik partije Damir Šehović, Boris Mugoša, član Predsjedništva Boris Mugoša, generalni sekretar Danilo Mirotić, novoizabrana predsjednica Foruma žena Ivana Raščanin, Emil Durumbašić, poslovni direktor Emil Durumbašić i predsjednik OO SD Gusinje Dženadin Radončić za predsjednika je izabran aktuelni portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević, saopšteno je iz SD-a.

Kongres je, kako su naveli, za još jedan mandat na mjestu potpredsjednika mladih dao podršku predsjedniku Dragu Drobnjaku.

“OO OSD Bar, a za nove potpredsjednike su izabrani Aleksa Prelević, aktuelni predsjednik Odbora OSD Glavnog grada i Mirza Tahirović, aktuelni potpredsjednik OO OSD Rožaje. Izabrana je i Statutarna komisija Omladine u sastavu: Minea Osmanagić, predsjednica i Tanja Vujičić i Risto Kovačević, članovi”, navodi se u saoptšenju.

Pozdravljajući Kongres i obraćajući se prisutnima, predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović je zahvalio svim pripadnicima Omladine na dosadašnjem angažmanu.

“Vi ste bili i ostali najsvjetlija tačka ove partije u kojoj nikad nijesmo dozvolili da budete svedeni na brojeve. Vi ste bili i bićete naša pokretačka snaga, naše drugarice i drugovi. Vaši stavovi će, kao i do sad, uvijek biti uvaženi, a vaši prijedlozi, sugestije i kritike ozbiljno shvatani i razmatrani”, rekao je Brajović.

On se, u ime rukovodstva partije, zahvalio dosadašnjem rukovodstvu mladih, ističući da su rezultati rada Omladine Socijaldemokrata nešto na čemu bi mogle pozavidjeti mnogo veće i snažnije partije.

Opraštajući se od omladinske organizacije, predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore u prethodnom mandatu Emil Đokić, je kazao da, kao i onda kada je izabran na tu poziciju, ponosno stoji pred članovima Omladine Socijaldemokrata.

On je istakao da mlade Socijaldemokrate ni u jednom trenutku nijesu iznevjerile primarni cilj – istrajnu borbu za crnogorsku mladost, za naše danas i bolje sjutra.

“Dokazali smo da Socijaldemokratama mladi nijesu dekor, već istinski partneri, čiji se glas uvijek visoko cijeni i uvažava. Najveći dio naših izbornih kampanja bio je usmjeren na mlade, na njihove potrebe i bolji status u crnogorskom društvu. Još jednom smo pokazali kakvu mladost SD ima. Ponosan sam na vas, jer smo ostali svoji, u vremenu koje je takvo da je hrabrost i rijetkost ostati vjeran ispravnim vrijednostima. Sada, više nego ikada, kao neko ko je već više od deceniju na socijaldemokratskom putu, molim vas da sačuvamo složni duh, da budemo uporni i svjesni toga da nemamo pravo odustati od borbe za našu državu”, poručio je Đokić.

Novoizabrani predsjednik Omladine Socijaldemokrata Nikola Zirojević, zahvalio je prisutnima na ukazanom povjerenju, poručujući da će prvi biti samo po zvanju, a sa svim članovima Omladine uvijek jednak, drug i prijatelj.

On je iskazao zahvalnost svim članovima OSD koji, shodno godinama starosti, izlaze iz organizacije mladih, sa posebnim osvrtom na dosadašnjeg predsjednika, Emila Đokića, potpredsjednika Sanela Canovića i generalnu sekretarku Elidu Korać.

“Omladina Socijaldemokrata mora biti proaktivna, mi moramo biti ti koji će, bez ustezanja, bez zadrške, dići glas protiv svega lošeg što se radi u Crnoj Gori. Mi moramo biti oni koji će biti prepoznati u javnosti kao ljudi koji se nijesu libili da izađu i dignu glas. Mi moramo biti oni koji će dati ključni doprinos padu ove Vlade i uspostavljanju nove vlasti koja će raditi na očuvanju vrijednosti građanske, multinacionalne, multivjerske, evropske, sekularne, antifašističke Crne Gore. Ja sam uvjeren da mi to možemo i siguran da ćemo to i uraditi. Bićemo stub naše partije i najveći garant njenog povratka na poziciju sa koje ćemo odlučivati o daljoj sudbini Crne Gore”, poručio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zirojević predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore – CG Vijesti
02.08.2021-11:50 11:50

[…] Aktuelno […]