Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Zirojević: Poznato nam je ovakvo “pomirenje”, Demokrate i URA da uskrate podršku Kovačeviću

On je, zaključujući, imao još jednu poruku za Kovačevića.

Poslanik Socijaldemokrata (SDCG) i šef odborničkog kluba te partije u Nikšiću Nikola Zirojević, pozvao je nikšićke Demokrate i URA-u da u lokalnom parlamentu uskrate podršku aktuelnom predsjedniku opštine i poslaniku NSD, Marku Kovačeviću.

“Trudiću se da, u duhu velikog praznika Kurban Bajrama, moje riječi budu odmjerene što je više moguće. Pa ipak, koliko god želio, nemoguće je prećutati morbidne poruke koje smo čuli od predsjednika Opštine Nikšić sa skupa na Grahovcu”, saopštio je Zirojević.

On kaže da ga nimalo nije iznenadilo dopunsko objašnjenje u kojem Kovačević, ali i njegova partija, tvrde da ja on govorio o “pomirenju”.

“Poznato je nama dobro ovakvo “pomirenje”, da nas pomirite sa vašom politikom i ideologijom, ili da nas, ukoliko pružimo otpor, pomirite sa crnom zemljom odakle vam nećemo smetati. Nećemo se, kolega Kovačeviću, tako miriti, budite sigurni i na tim osnovama, koje pokušavate da nam nametnete, se nećemo bratimiti. Mi se i danas, kao i u vremenu kada smo bili vlast, zalažemo za mir, građansku, multivjersku, multinacionalnu Crnu Goru svih njenih naroda. Ali smo i te kako spremni i naredni da odgovorimo na napade bilo kojeg tipa, pa i ovoga koji najavljujete. Ovaj slobodarski narod će vam, vrlo brzo, odgovor dati na lokalnim izborima, a ako bude potrebno, naše živote ćemo braniti i na druge načine”, poručio je Zirojević.

On je kazao da je pozitivno iznenađen reakcijom URA i predsjednika SO Nikšić iz reda Demokrata Nemanje Vuković, pozivajući ove političke subjekte da Kovačeviću uskrate podršku u lokalnom parlamentu.

“U suprotnom, nastavićete da budete saučesnici u zatiranju građanske Crne Gore i potencijalnom progonu vaših rođaka, kumova, prijatelja, komšija i sugrađana. Jednom ste to učinili kada je “namještao sat”, nemojte opet ako mislite dobro našem Nikšiću i našoj Crnoj Gori!”, rekao je Zirojević.

On je, zaključujući, imao još jednu poruku za Kovačevića.

“Pošto nas stalno poredite sa Turcima, očigledno vjerujući da to nosi neku negativnu konotaciju, valjalo bi i da se malo edukujete tim povodom. Ja ću Vam dati malo usmjerenje, pa dalje nastavite sami. Citiraću velikog Mustafu Kemala Atatürka koji je rekao: “Bu millet esareti kabul etmemiştir. Esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eder. Ya istiklal, ya ölüm”, što u prevodu znači: “Ovaj narod nikada nije prihvatio ropstvo. Radije bi umro nego živio u ropstvu. Ili nezavisnost ili smrt”. Ako ste na ovo mislili, slobodno nastavite da nas poredite sa Turcima. Jer ni ovaj narod, crnogorski, nikad neće prihvatiti ropstvo koje mu nudite”, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve