Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zirojević: Poslanica Jelušić nastavlja da glumi ulogu žrtve

Volio bih da mi odgovorite na pitanje zašto u evidenciji Uprave za nekretnine ova kuća ne postoji i da li ona ima potrebne dozvole. Ne toliko što mene zanima, već radi javnosti koja je ovu temu pokrenula i koja zaslužuje da zna istinu.saopštio je Zirojević

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević odgovorio je danas na reagovanje poslanice GP URA Božene Jelušić.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:           

Ponovo, u starom dobrom maniru, poslanica Jelušić (ako joj ovaj ton obraćanja više odgovara), jadikuje nad svojom sudbinom i nepravdom koja je zadesila.

Prvo ću vam, gospođo Jelušić, odgovoriti na onaj dio koji je za mene najvažniji, a za koji ste me neosnovano, glumeći ulogu žrtve, optužili. To što sam Vas nazvao „tetom“, poslanice ili gospođo Jelušić, kako Vam više odgovara da Vas zovem, ni u kojem slučaju ne znači da prema Vama nemam poštovanje. Tamo gdje sam ja rastao, tako nekoga nazvati bio je izraz najveće prisnosti i poštovanja prema ženskoj osobi koja je starija od mene. Tako da, gospođo Jelušić, poštovanje s moje strane ni u kojem slučaju nije dovedeno u pitanje, a prisnost je posljedica toga što već duži vremenski period pratim Vaše izjave i javne nastupe. Podsjetili ste me, mogu Vam reći, na moju najdražu tetku – imate taj miran, staložen, topao glas i kad najoštrije govorite. I zaista, kada bih gledao samo saopštenja i izjave, mogao bih reći da se i u stavovima mnogo ne razlikujete. No, kada pogledam Vaša djela, gospođo Jelušić, i kao odbornice u Budvi i sada kao poslanice, grdno se razočaram iz prostog razloga – što ne korespondiraju sa Vašim riječima. Jer ste upravo Vi, gospođo Jelušić, poslanica koja se stalno iznenađuje svojim glasanjem u crnogorskom Parlamentu. Upravo ste Vi, gospođo Jelušić, bili presudna odbornica koja je držala budvansku lokalnu vlast u prošlom mandatu. Mislim da nema potrebe da Vas podsjećam na dešavanja iz grada u kojem živite, jer Vi to znate mnogo bolje od mene, pa vjerujem da će Vam biti jasna moja ogorčenost zbog Vašeg apsolutnog nedjelovanja po tom pitanju. I ovo što se danas dešava u Budvi, gospođo Jelušić, a što je dobro primijetio predsjednik OO GP URA u tom gradu, dobrim dijelom je rezultat Vašeg nedjelovanja u prošlom mandatu. Zbog toga se, možda, jesam ogriješio kad sam Vas nazvao „teta Božena“, jer u tom trenutku, kada razmišljam o Vašim djelima, sva sličnost sa mojom tetkom i sva bliskost koju bih osjetio kad Vas čujem, nestaje. Dakle, gospođo Jelušić, nemam ja nikakvu moć i autoritet nad Vama, niti bilo kim drugim, jer sam, kako rekoste, „mlad i agilan“ muškarac, već se Vaša nemoć ogleda u tome što iza riječi koje izgovarate ne stoje djela. I to nema nikakve veze sa Vašim polom ili godinama, tako da Vas molim da se iza toga ne skrivate.

Sada ću se kratko osvrnuti i na evidenciju Uprave za nekretnine Crne Gore. U evidenciji Uprave za nekretnine, KO Višnjevo, LN 187 navedena je parcela površine 160m2, dok se pod stavkom način korišćenja navodi „šume 4. klase“. Nigdje, gospođo Jelušić, ni pod stavkom objekti, nijesam uspio pronaći kuću o kojoj govorite. Nije mi jasna Vaša potreba pravdanja da je nepokretnost stečena „uz lično odricanje vlasnika“, jer ja ni u jednom slovu tako nešto nijesam problematizovao. Pa ipak, kad ste se već uključili u diskusiju, volio bih da mi odgovorite na pitanje zašto u evidenciji Uprave za nekretnine ova kuća ne postoji i da li ona ima potrebne dozvole. Ne toliko što mene zanima, već radi javnosti koja je ovu temu pokrenula i koja zaslužuje da zna istinu.

Na kraju, o klijentelizmu, odnosno porodičnom zapošljavanju i Vašoj ulozi u tome možemo slobodno pričati, ali mislim da Vam je i to prilično klizav teren sa kojeg biste se teško izvukli, a da ne padnete.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve