Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zirojević: Performans u zgradi Opštine Budva bruka za savremenu CG

Budva, u 21. vijeku, od metropole crnogorskog turizma postala centar teokratske Crne Gore, saopštio je portparol SD-a Nikola Zirojević.

Budva, u 21. vijeku, od metropole crnogorskog turizma postala centar teokratske Crne Gore, saopštio je portparol SD-a Nikola Zirojević.

Zirojević: Performans u zgradi Opštine Budva bruka za savremenu CG

“Nevjerovatno je da se u jednoj ustavom definisanoj građanskoj i sekularnoj Crnoj Gori, dešavaju ovakve retrogradne aktivnosti. Osveštavanje i performans unutar zgrade opštine Budva, koja nije nečija prćija, nego zgrada svih građanki i građana Budve, je bruka za savremenu Crnu Goru.

Iz dana u dan građanska, multietnička, sekularna, suverena i samosvjesna Crna Gora tone sve dublje i dublje u ponor. I sa kojim će sada argumentom tzv. građanske partije da izađu pred lice javnosti? O kojem mi “istorijskom” sporazumu više pričamo? Do kojeg nivoa licemjernosti idu pozivi manjinskim narodima da budu dio nove “oslobodilačke” vlasti? O kakvom pomirenju i eliminisanju podjela se priča? O kojoj svijetloj budućnosti Crne Gore neko ima obraza da priča?

Bruka i sramota”, kazao je on.

I to, kako je naveo, ne samo za one političke subjekte “koji aminuju ovakvu ideološku transformaciju naše države i one koji nazadnoj ideologiji omogućavaju da bude dio vladajuće većine, nego i za sve one društvene aktere koji ćute na ovakve opasne pojave”.

“Posebno je iritirajuće licemjerstvo onih koji “osuđuju” ovaj događaj, a sa istim tim političkim strukturama, pod pokroviteljstvom ovih koji su im sada u opštini Budva toliko zasmetali, žele da grade bolju i oslobođenu Crnu Goru.

A kako su prije dva dana u crnogorskom parlamentu uzbuđeni “oslobodioci” besomučno ponavljali tezu da su u pitanju istorijski dani, svima njima poručujemo da je istorija surova i ne prašta. Nikada. I nikom! Pa neće oprostiti ni ovu prevaru svih onih državotvornih birača koji su željeli drugačiju, a ne drugu Crnu Goru”, rekao je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve