Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Licemjerje, ime ti je Božena

Poslanica Jelušić više puta u praksi pokazala je da joj sopstvene riječi i iznijeti stavovi ne znače apsolutno ništa, poručio je Zirojević

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da je postalo degutantno čitati i slušati poslanicu Jelušić koja, kako je naveo, već duži vremenski period, iznosi misli i stavove koji, ne da ne korespondiraju sa njenim i djelovanjem njene partije, već su u potpunosti suprotni.

“Sjetila se sad, nakon što je svojim glasom instalirala crkvenu Vladu, nakon što je svojim glasom podržala izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti koje su bile preduslov za sve o čemu gospođa Jelušić danas priča, nakon što je, poslije toga, kritikovala te iste izmjene zakona, pa ih podržala i drugi put u Parlamentu, da zaštiti kulturnu baštinu Crne Gore”, saopštio je portparol SD-a.

U saopštenju se ističe da, u maniru partije koju predstavlja, gospođa Jelušić pominje i neku ruku.

“Samo što je ova njena ruka sama i nemoćna, pa ona jadikuje nad sudbinom ruke od koje se očekuje da odbrani državne interese. Nije to ona agresivna ruka pravde kojom URA mlatara evo mjesecima, a od čijeg samog pomena pola Crne Gore ima crne podočnjake i pati od insomnije. Toj ruci ne treba ni pomoć ni podrška, ona je sama sebi dovoljna i, iako nema nekih konkretnih rezultata, pogodno je marketinško sredstvo. Ova ruka o kojoj poslanica Jelušić priča izaziva sumnju i ima metodološki problem. Jer gdje ste, zaboga, vidjeli da jedna ruka nešto sama radi? Osim ako je to ruka pravde”, ističe Zirojević.

Zirojević napominje da se sada gospođa Jelušić sjetila, da bi Temeljni ugovor mogao da bude potencijalno štetan za Crnu Goru.

“Valja je podsjetiti da je, ne tako davno, njen predsjednik isti okarakterisao odličnim, rekavši da u njemu ne postoji ništa sporno, iako ga on uopšte nije ni vidio. Otprilike toliko ozbiljno djeluje i argument poslanice Jelušić da crkve ne postaju vlasništvo države Srbije jer ona, zaboga, nema takav osjećaj. Možda ne bi bilo loše da nekako pokušamo da kod poslanice Jelušić izazovemo osjećaj da je Burj Khalifa vlasništvo Crne Gore, pa dako nas krene”, istakao je on.

Portparol SD je kazao da, na kraju, ni ove opservacije oko Temeljnog ugovora, te najave da će njen i odnos partije koju predstavlja eventualno biti negativan i odbijajući, niko više ne uzima za ozbiljno.

“Jer je poslanica Jelušić više puta u praksi pokazala da joj sopstvene riječi i iznijeti stavovi ne znače apsolutno ništa. Zato svaku njenu objavu građanska javnost Crne Gore prokomentariše riječima – licemjerje, ime ti je Božena”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve