Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zirojević: DPS i SDP da uskrate podršku Vladi

''Sastanak premijera sa predsjednikom države je još jedan pokušaj prevare Abazovića sa ciljem da uništi sve crnogorsko u državi i da vjernike CPC ostavi na vjetrometini'', smatra Zirojević

Sastanak predsjednika Mila Đukanovića i premijera Dritana Abazovića nimalo ne ohrabruje i neće donijeti promjene, smatra portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

On je u emisiji ,,Znam da znaš” na Gradskoj RTV kazao da bi DPS i SDP već danas trebali da pokrenu neophodnu proceduru i uskrate podršku 43. Vladi. Crna Gora, kaže, nema vremena za čekanje.

,,Sastanak premijera sa predsjednikom države je još jedan pokušaj prevare Abazovića sa ciljem da uništi sve crnogorsko u državi i da vjernike CPC ostavi na vjetrometini”, smatra Zirojević. Dodao je da ne bi bio prvi put da Abazović prevari sve one sa kojima se nešto dogovarao.

,,Ne bi bio prvi put da prevari i samog predsjednika države i predsjednika DPS-a, Đukanovića. Vidjeli smo kako je funkcionisala sjednica Vlade. Vidjeli smo da sporazum na koji je Abazović, pored ostalog, stavio potpis, gdje piše da će se nekom kvalifikovanom većinom donositi ove odluke na Vladi, da je taj sporazum samo mrtvo slovo na papiru”, kazao je Zirojević.

Ističe da Crna Gora nema vremena da čeka da se desi čudo, i da već danas treba pokrenuti inicijative kojima bi se okončao rad Vlade Dritana Abazovića.

,,Na svakom premijerskom satu Dritan Abazović šamara koalicione partnere koji na sve to ćute, naziva kriminalcima koalicione partnere koji na sve to ćute, i prijeti da će odgovarati njegovi koalicioni partneri, koji na sve to ćute. Pritom, taj Dritan Abazović, na svakom koraku satire Crnu Goru. I šta mi čekamo? Ne mogu da shvatim šta čekamo”, poručuje Zirojević.

Još jedan čin izdaje koju sprovodi aktuelna Vlada je, navodi Zirojević, i pokušaj da se Elektroprivreda proda Srbiji.

,,Ne radi se tu samo o Elektroprivredi, čuo sam ja priče i za Luku Bar i za još neka preduzeća koja su najprofitabilnija i koja su najznačajnija. Ako ekonomski i energetski oslabite državu i dovedete je u zavisnost od druge, dok sa druge strane imate toliko prepisivanja imovine, kulturne baštine i postavljanje u potčinjen položaj jedne države u odnosu na vjersku zajednicu sa sjedištem u susjednoj državi, ja to ne mogu da nazovem nikako drugačije do ,klasična izdaja države Crne Gore’ “, rekao je on.

Koliko bi Vlada trebala da padne zbog ugovora sa Crkvom Srbije, toliko bi trebala da padne i zbog svega što se pokušava uraditi sa Elektroprivredom, zaključuje Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
katarina
20.07.2022-14:44 14:44

A kad će hapšenaj tajkuna i lopova, to je glavno pitanje? Batalite više bacanje prašine u oči i glupostima tipa crkva Srbije, Miraš raspop, , neko nam ruši državu, jadni mi crnogorci a u suštini , najveći problem je kriminalna država!!!!
A ovo mlaćenje prazne slame zbog šake dolara ili eura sa zapada, e već mi je…. na vrh glave. Briga me dal će se zvati crkva bela, plava ili sarena ako u nju niko ne ide ali briga me od čega ću živjet sjutra! Dajte nam posa i batalte više naj nacionaliozam!