Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Davljenik se za slamku hvata

Kako je naveo, imajući u vidu hvalospjeve Demokrata nad samima sobom i njihovo veličanje rada Skupštine u ovom mandatu, valjalo bi ih pitati šta misle o ovome.

Stavovi 2 i 4 člana 92 Ustava Crne Gore jasno govore pod kojim uslovima Vlada može, odnosno ne može raspustiti Skupštinu. S obzirom da su 29. decembra usvojeni budžet i brojni zakoni, jasno je da stav 2 nije ispunjen, saopštio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

Kako je naveo, imajući u vidu hvalospjeve Demokrata nad samima sobom i njihovo veličanje rada Skupštine u ovom mandatu, valjalo bi ih pitati šta misle o ovome.

“No, kako god bilo, stav 4 je jasan – Vlada ne može raspustiti Skupštinu ukoliko je pokrenut postupak izglasavanja nepovjerenja Vladi”, ocijnio je Zirojević.

Prema njegovim riječima, nevjerovatna je činjenica da je premijer, prije samo dva dana, rekao da ovo neće učiniti i pohvalio rad Parlamenta.

“Od premijera, koji je više puta pokazao da je spreman da ne trepne, a da slaže, ovo uopšte i ne čudi. Danas jedno, sjutra drugo, nije problem, kazao je portparol SD-a.

A zatim dodao, “ko će ga znati, možda se, iz objektivnih razloga, i ne sjeća šta je sve govorio na press-u”.

“Da im laži nijesu strane pokazao je i ministar zvani tri krave i putovanje na Kubu čiju su posljednju izjavu javno demantovala trojica njegovih kolega iz Vlade”, naveo je Zirojević.

On je istakao kako ga ne bi začudilo, da i ovaj treći govori neistine iz Amerike, jer kako je kazao, ne bi mu bio prvi put.

“Kako god bilo, većinska volja građana će konačno biti ispoštovana, a Vlada Zdravka Krivokapića, 4. februara, ispraćena u prošlost. Uz trubače, ako će im lakše pasti”, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve