Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Abazović, Adžić i njima bliske strukture, u dosluhu sa DF-om, stoje iza opstrukcije u Šavniku

Situacija u Šavniku je, ističe, poraz cjelokupnog sistema, prvenstveno bezbjednosnog

Opstrukcija u Šavniku je namjerno urađena, a iza svega toga stoje aktuelni predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, i “njima bliske strukture, u dosluhu sa DF-om”, kazao je portparol SD-a Nikola Zirojević u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

Poraz bezbjednosnog sistema

Situacija u Šavniku je, ističe, poraz cjelokupnog sistema, prvenstveno bezbjednosnog.

“Svjedoci smo da se od oktobra pokušava glasati u Šavniku i iz sedmice u sedmicu se ponavljaju iste stvari – do jednog momenta kad su ljudi rekli ‘ovako više ne možemo’ i kad je stalo glasanje. To je nezabilježen slučaj ne samo u Crnoj Gori, već u Evropi, možda i šire, da se u ovako dugom vremenskom periodu ne izabere novi lokalni parlament”, navodi Zirojević.

Prema njegovim riječima, sve što gledamo u proteklom periodu upućuje na to da je Abazović i te kako korumpiran političar.

“Radi se o čovjeku koji je ogrezao u organizovanom kriminalu i korupciji, koji je glavna veza kriminalnih klanova sa sistemom. Imamo korupciju i kriminal na najvišem nivou, u samom vrhu Vlade, koji je oličen u Dritanu Abazoviću i najvišim funkcionerima njegove partije”, kaže Zirojević.

Opstrukcija

Stoga, ne sumnja da je postojalo argumenata i razloga da Abazović bude uhapšen, kao i da su strukture njemu bliske opstruirale kompletan proces.

“Nije Abazović jedini koji bi trebalo da bude uhapšen iz tog miljea i nadam se da će nakon 11. juna Abazović i svi njegovi saradnici, koji su potencijalno umiješani u te neke poslove, biti izvedeni pred lice pravde”, dodaje Zirojević.

Napominje da se Abazović predstavljao kao zaštitnik organizovanog kriminala, navodeći da je uvjeren da bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ima čvrstu argumentaciju za svoje izjave.

“Zapravo sve ovo vrijeme Abazović je pokrovitelj organizovanog kriminala u Crnoj Gori, s tim što je očigledno da se stavio na jednu stranu organizovanog kriminala, dok se farsično bori protiv druge. To govori da smo mi u protekle dvije i po godine i te kako nazadovali”, ocjenjuje Zirojević.

Pobjeda Crkve Srbije

Jasno je, kaže, da poraz dosadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima predstavlja pobjedu Crkve Srbije.

“Imali smo priliku da vidimo da je (Jakov) Milatović blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Milatović je kao ministar ekonomskog razvoja sa mitropolitom SPC Joanikijem razgovarao o poboljšanju nataliteta u državi i mislim da to dovoljno govori kolika je ta sprega”, navodi Zirojević.

Dodaje da način proslave pobjede na predsjedničkim izborima i te kako zabrinjava.

“Crkva Srbije preuzima primat nad Crnom Gorom, a mi ćemo kao i do sada pružati žestok otpor tome”, poručuje Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
10.04.2023-11:33 11:33

Ako se Božena, Suada zoronić ne ograde od svojega predśednika to će ih obilježiti kao saučesnice…

Tara
10.04.2023-11:42 11:42

Crkva Serbije..se ne smije mijesati u politiku drzave CG..Oni sprovode teror nad drzavom CG..Svaka pravna drzava,,trebalabi da zabrani ovoj svetosavskoj sekti..djelovanje u nasoj CG…

Oceli Mileta..ostati do kraja..Pres'ednik..pitanje je vremena..jer je on za mene licno sramota drzave CG…njegove izjave o Crnogorcima..treba pravno suditi!