Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Zgrada Predsjednika osvijetljena u plavo povodom Dana Ujedinjenih nacija

''Narod Crne Gore je pokazao da privrženost demokratskim vrijednostima i vladavini prava pruža najdjelotvorniji način za ostvarenje političkih ciljeva. Pokazao je da se i najteži i najosjetljiviji problemi mogu riješiti mirnim putem. To su važne poruke imajući u vidu nasilnu prošlost balkanskog regiona''

Povodom 24. oktobra – Dana Ujedinjenih nacija (UN), zgrada predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića večeras je osvijetljena u plavo.

Predsjednik je podsjetio na govor tadašnjeg generalnog sekretara UN-a Kofi Ananam kada je Crna Gora primljena u članstvo te organizacije.

“Narod Crne Gore je pokazao da privrženost demokratskim vrijednostima i vladavini prava pruža najdjelotvorniji način za ostvarenje političkih ciljeva. Pokazao je da se i najteži i najosjetljiviji problemi mogu riješiti mirnim putem. To su važne poruke imajući u vidu nasilnu prošlost balkanskog regiona”, govorio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan kada je Crna Gora primljena u članstvo Svjetske organizacije.

“I današnja Crna Gora mora jednako mudro čuvati i graditi svoje najveće bogatstvo – multietničku demokratiju, suživot i toleranciju, i svoju suverenost i nezavisnost”, objavio je Đukanović na Twitter-u.

Dan Ujedinjenih nacija je međunarodni praznik kojji se proslavlja 24. oktobra u cilju informisanja ljudi o ciljevima, svrsi, i dostignućima UN-a.

To je dan sjećanja kada je nastala Organizacija Ujedinjenih nacija 1945. godine i kada je ratifikovana povelja Ujedinjenih nacija od strane svih stalnih članica Savjeta bezbjednosti i više od polovine potpisnica.

Dan predstavlja dio nedelje Ujedinjenih nacija, koja traje od 20. do 26. oktobra.

Narod Flag of Montenegro je pokazao da privrženost demokratskim vrijednostima i vladavini prava pruža najdjelotvorniji način za ostvarenje političkih ciljeva.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve