Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Ženska politička mreža: Nema napretka bez dostojanstvenog rada

Ženska politička mreža, povodom 1. maja Praznika rada, naglašava da nema društvenoga napretka i ekonomskog rasta, bez dostojanstvenog rada, da dostignuti nivo ljudskih prava ne može i ne smije biti ugrožen ni zbog jednog drugog društvenog cilja

Ženska politička mreža, povodom 1. maja Praznika rada, naglašava da nema društvenoga napretka i ekonomskog rasta, bez dostojanstvenog rada, da dostignuti nivo ljudskih prava ne može i ne smije biti ugrožen ni zbog jednog drugog društvenog cilja!

foto Arhiva

Ženska politička mreža ukazuje na neodvojivost borbe za politička prava žena sa borbom za pravo na rad i dostojanstven život!

Ženska politička mreža podsjeća da je cijeli razvijeni svijet jednom dostigao nepodeljenu saglasnost oko pitanja dostojanstvenog rada i pretočio iste u Deklaraciju Međunarodne organizacije rada o temeljnim principima i pravima na radu (18. juna 1998. usvojila u Ženevi)

Ženska politička mreža uvjerena je da se, sada više nego ikad u kontekstu pandemije, trebamo osloniti na sve dosegnute standarde, ostavariti punu tehničku i istraživačku saradnju, ujediniti resurse, ali i pokazati naglašenu i nepodijeljenu odgovornost u kreiranju adekvatnog socio-ekonomskih politika koje će zaštititi zajemčeno pravo na dostojanstven rad, uvesti snažnije socijalne politike i jedino tako osigurati pravdu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve