Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zenka: Precijenili su sebe, prevelik smo zalogaj za njih

Zenka je govorio o situaciji u najjužnijem crnogorskom gradu uoči sjutrašnjeg ponovnog glasanja na jednom biračkom mjestu, tenzijama koje se ne stišavaju od izbornog dana, snimku koji, navodno, potvrđuje optužbe o kupovini glasova, paradoksu da u Ulcinju ratuju partije koje treba da formiraju manjinsku vladu…

Bivša opozicija sa “Crno na bijelo” čini 44. Mandat je dobio, dogovor smo imali da se sačini ta Vlada, i ja, koji sam ljut na Abazovića, sam mu dao podršku. Neka nam kaže u čemu je problem, pustimo demagogiju i prazne priče, kazao je predsjednik DUA, Mehmed Zenka u emisiji “Drugačija radio veza”.

Zenka je govorio o situaciji u najjužnijem crnogorskom gradu uoči sjutrašnjeg ponovnog glasanja na jednom biračkom mjestu, tenzijama koje se ne stišavaju od izbornog dana, snimku koji, navodno, potvrđuje optužbe o kupovini glasova, paradoksu da u Ulcinju ratuju partije koje treba da formiraju manjinsku vladu…

Govoreći o trenutnoj atmosferi u Ulcinju, Zenka kaže da je ovo što se dešava prevazišlo sva i “najcrnja očekivanja i svaku normalnu granicu”.

On navodi da je sve krenulo dan-dva prije izbora, kada je, kako kaže, pola MUP-a bilo u Ulcinju, te da su zaustavljali ljude i da su bila “nekakva hapšenja i pakovanja počev i od njegovog sina”.

Maske su pale

“Svojim marifestlucima postigli su da se ponovi jedno glasačko mjesto, počeli su sa napadima preko medija, a na kraju se stiglo i do toga da nas iz policije zovu na informativne razgovore”, kaže Zenka.

Na pitanje o izvoru informacija da je bilo planirano privođenje njegovog sina i nekoliko funkcionera DUA, Force i DPS, Zenka kaže da us ih dobili od ljudi iz policije koji nijesu spremni da bespogovorno izvršavaju zadatke koje im daju šefovi bliski DUA.

Ulcinj i njegovi građani nijesu zaslužili takvo ponašanje, ističe Zenka, te dodaje da Ulcinjani masovno komentarišu objavljeni snimak navodne kupovine glasova.

“Je li to montaža ili nije, neka se time pozabave organi koje su oni zvali da bi nas vodili na informativne razgovore, neka se oni bave time. Čitav grad poznaje glasove svih nas. Jednom riječju, maske su pale, žao mi je što smo bili u pravu kada smo opominjali na ovakve fenomene, ali eto, to je ta naša surova istina”, dodaje Zenka.

Ponavljanjem glasova URA pokušava da dobije dodatni mandat

Zenka smatra da ponavljanjem izbora na jednom biračkom mjestu u Ulcinju, koje će biti održano sjutra, koalicija oko URE pokušava da poveća broj mandata.

“Oni su planirali da s još većim pritiskom na glasače isfabrikuju taj dodatni mandata, ali mnogo su precijenili sebe, mnogo smo mi veliki zalogaj za njih, bez obzira na kojim se pozicijama nalaze, kakve pozicije pokrivaju i ko stoji iza njih”.

Kada imaš zdravu familiju, uspjeh je neminovan

Govoreći o izuzetnom izbornom rezultatu DUA u Ulcinju, Zenka kaže da “kada imaš zadravu familiju neminovno je da uspjeh dolazi”.

“Očekivali smo to na osnovu našeg rada. Prije deset godina, od kada sam preuzeo ovu partiju, polako ali sigurno smo pojačali svoje glasove, na svake izbore smo izašli sa većim brojem glasova, i sad smo očekivali ovakav epilog na osnovu našeg dobrog rada. Građani vide ko voli ovaj grad i ko je spreman da radi puno za ovaj grad”, kaže Zenka.

Sumnjam da je ovo sve sistematski i planski urađeno

Zenka se u emisiji osvrnuo i na formiranje buduće manjinske Vlade.

Upitan da li je dalje pri stavu da su manje šanse da je bude, nego da je ne bude, Zenka kaže da već mjesec ta Vlada ima podršku 44 poslanika, te da mu nije jasno ko sputava Abazovića da je sačini.

“Bivša opozicija sa njima zajedno čini 44. Mandat je dobio, dogovor smo imali da se sačini ta Vlada, i ja, koji sam ljut na Abazovića, sam mu dao podršku. Neka nam kaže u čemu je problem, pustimo demagogiju i prazne priče. Broj 44 postoji. Sigurno nije problem među nas 40, to vam ja garantujem.

Ako neko želi da nama baci taj teret u leđa, što treba da se napravi nekakva drugačija konsolidacija vlasti, pa ako se ne uspije u tome, onda da se ide na neki drugi eksperiment… Ja više nijesam za eksperimente, ova država više ne trpi eksperimente, previše je ispaštala za godinu i po! Trebalo je biti veliki umjetnik pa je spustiti na ovakve grane. Ja počinjem da sumnjam najozbiljnije da je ovo sve sistematski i planski urađeno”, dodaje Zenka.

Imali smo neformalne razgovore, za jedan dan se može napraviti kvalitetan savez

Upitan koliko će biti potrebno vremena da se formira vlast u Ulcinju, te da li je razgovarao konkretnije sa FORCOM i DPS-om, Zenka kaže da su i dalje pri stavu koji su rekli i na početku – da za njih dolaze u obzir prije svega FORC, kao nacionalna stranka i tradicionalni partner DPS.

“Neformalne sastanke sam imao sa predstavnicima FORCE, ali ništa konkretno. Ipak nas je ovo ponavljanje glasačkog mjesta malo sputavalo u tome. Najočekivanije za čitav grad je da se formira ovakva većina, a što se nas tiče i dalje smo pri istom stavu– za jedan dan se može napraviti jedan kvalitetan savez, ili koalicija, koja bi imala šta da ponudi ovom narodu i ovom gradu”, zaključuje Zenka.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve