Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Zenka: Pokazalo se da smo napravili truli kompromis, to nas je dovelo do stanja u kojem se danas nalazimo

Naglašava da se tokom mandata 42. Vlade vidjelo da Vlada, koja se nije formirala na demokratskim prinicipima, ništa neće donijeti dobro u Crmoj Gori, već samo ekonomsko rasulo

Ovo nije Crna Gora za koju smo se bezrezervno zalagali prije dobijanja samostalnosti a još više ne bih volio da naša djeca naslijede ovo stanje u kojem se država trenutno nalazi, kazao je predsjednik Demokrtaske unije Albanaca, Mehmed Zenka.

On je, gostujući na Gradskoj RTV istakao da je ova Vlada rasulo, jer se ne gleda stanje u kojem se Crna Gora trenutno nalazi već samo, kako je rekao, kako će se voditi politika namještanja svojih kadrova.

“Ekonomija nam je razorena. Nije da smo imali neku ekonomiju i ranije, ali je ipak bilo bolje od postojećeg stanja. Sama činjenica da tražimo stotine miliona eura da bismo prevazišli ovo stanje do nove godine, pa kasnije opet blizu milijardu za iduću godinu. To je neko permanentno radio na ekonomskom uništavanju Crne Gore”, naglasio je Zenka.

Predsjednik Demokratske unije Albanaca podsjetio je da je i ranije govorio da je Crna Gora ovoga puta veoma pametno napadnuta.

“Prvo su napadnute finansije, a kasnije se desio i politički napad na Crnu Goru, tačnije, napad na našu samostalnost i sve vrijednosti koje smo stekli poslednjih dvadesetak godina”, ističe Zenka.

S obzirom na to da su sastanci stare parlamentarne većine do sada završeni bez nekog kompromisnog rješenja, Zenka sumnja da će se i na današnjem sastanku dogovoriti. I kada bi se dogovorili to, kako kaže, ništa dobro neće donijeti Crnoj Gori.

“Ubijeđen sam da ćemo imati Crnu Goru sa još težim posljedicama, kako političkim, tako i ekonomskim, kao i društveno-političkim. Starom politikom se ne može stvarati nova Crna Gora i ne mogu se ostvariti nove ideje. Sve su nam situacije jasne. Nemamo više improvizacija, maskiranja, nemamo više demagogije koju smo do sada upotrebljavali. Nadam se da će narod to jasno vidjeti, pa će se jasno i opredijeliti”, kazao je Zenka.

Iz istog je grada kao i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović zbog čega, kaže, dobro poznaje njegov mentalni sklopi može pretpostaviti i način ponašanja, te koliko će držati do riječi.

“Jedan sam od tih koji je prije tri godine otišao kod njega da bih ga zamolio da stvorimo ovo što smo poslednje tri mjeseca stvorili. Nijesmo našli zajednički jezik, pa sam rekao da se moramo paziti dobro, jer iza ovakvih ideja stoji snaga koja je izuzetno opasna, prekrivana, i sa nikako dobrim namjerama prema Crnoj Gori. Nažalost, takav je bio politički momenat, da moja riječ nije imala težinu”, prisjeća se Zenka.

Naglašava da se tokom mandata 42. Vlade vidjelo da Vlada, koja se nije formirala na demokratskim prinicipima, ništa neće donijeti dobro u Crmoj Gori, već samo ekonomsko rasulo.

“Sa 43. Vladom smo imali nadu da će koliko – toliko da se kreće prema tim principima. Dali smo mu povjerenje da se priključi brojci od 44 poslanika, a poslije samo deset dana smo imali sasvim drugačiji pristup prema nama, te smo imali opciju da biramo ili sa SNP-om ili nikako. Stvorena je okolnost da SD mora da izlazi iz te brojke 44 koliko je do tada bilo. To je bilo nekorektno i sa naše strane prema Socijaldemokratama, ali smo išli ka tome da koliko toliko senzibilišemo te ideje koje bi ipak bile za dobrobit Crne Gore”, pojasnio je Zenka.

Pokazalo se da smo napravili truli kompromis, a to nas je dovelo do ovoga stanja u kojem se danas nalazimo, zaključio je predsjednik Demokratske unije Albanaca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve