Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Zenka: Iznenađenje da je Milatović umjesto Mandića ušao u drugi krug

Zenka je iznenađen neprolaskom predsjedničkog kandidata DF-a Andrije Mandića u drugi krug

Predsjednik Demokratske unije Albanaca i poslanik u Skuštini Crne Gore Mehmet Zenka komentarišući u jutarnjem programu televizije 7 predsjedničke izbore kazao je da je zadovoljan rezultatom kandidata za predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

“Nismo očekivali ovoliko glasova, ipak je ostvarena značajna brojka.Očekivali smo da dobijemo dovoljno glasova da naš kandidat prođe u drugi krug, ali nismo očekivali ovoliko glasova”, kazao je Zenka.

Zenka je iznenađen neprolaskom predsjedničkog kandidata DF-a Andrije Mandića u drugi krug.

“Iznenađenje je da je gospodin Milatović umjesto gospodina Mandića ušao u drugi krug”, kazao je Zenka.

Sa jedne strane, kaže on, imamo evropskog državnika koji je Crnoj Gori donio nezavisnost, a sa druge strane kandidata o kojem ne znamo puno.

“Za Mandića znamo sve, a za Milatovića ne, sem par nemilih stvari koje smo čuli vezano za ono što se desilo na Cetinju prije godinu i nešto”, kazao je on.

Zenka je optimista da će Đukanović u drugom krugu ostvariti, kako je istakao, svijetlu i čistu pobjedu.

“Jer dobiti 120000 glasova u prvom krugu je značajno, a dodajmo tome činjenicu da veliki broj naših glasača nije izašao u prvom krugu, što će se svakako promijeniti u drugom kako bismo dokazali da naš kandidat nije udžabe 30 godina na političkoj sceni”, kazao Zenka

Komentarišući slabiji odziv na birališta u opštinama u kojima gravitiraju manjine, Zenka kaže da pripadnici manjina, znajući da će biti drugog kruga, nisu sebi nametnuli obavezu da izađu na glasanje u što većem broju.

“Ali u drugom krugu će se manjine odazvati u velikom broju”, kazao je.

Sjednica Skuptine Crne Gore koja je održana nakon raspuštanja iste ukazom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića je nastavak bezakonja, kazao je on za televiziju 7

“Imamo situaciju da je neko gluv na to što se dešava, da se više ne priznaje institucija predsjendika kod parlamentarne većine, iako je to jedina instituciaj koja proizilazi iz volje naroda.Vidjećemo koje su im namjere, jednostavno neko želi da na silu ostane na vlasti”, kazao je Zenka.

Istakao je da je parlamentarna većina srozala ugled skuštine i da ga ne iznenađuje donošenje zakona iz lične koristi.

“Nekada je to bila skupština koja je služila kao ugled svim skuštinama regiona, dok se danas ta skupština ne može ni nazvati tako”, zaključio je Zenka.

IzvorTV 7

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
21.03.2023-14:06 14:06

Hoćeš li biti iznanenađen kada ti poglavar izgubi izbore ?

Srbofil
25.03.2023-06:48 06:48

Merline što se krijem iza pseudonima,pokaži se kao pravi srbofil imenom i prezimenom,a ne ovako kukavički.