Četvrtak, 5 Avgusta, 2021
Rubrika:

Zenka: Čubrilović, Garašanim, Ranković, Milošević još uvijek žive i djeluju u liku vlade samozvanih apostola

Ideja vlade ''srpskog sveta'' da jednom odlukom izbrišu maltene 50% Albanaca (i drugih manjina), a istovremeno hiljadama drugih daju državnost, nije ništa drugo no poruka: ''da ako vas ratom nismo počistili onda ćemo se ovako obračunati sa vama'', kaže Zenka

Piše: Mehmed Zenka, predsjednik DUA i član koalicije “Jednoglasno”

Istine radi mi Albanci od ove vlade ništa dobro ni očekivali nijesmo, ali da će ovako brzo i bez ikakvog pardona već u prvim mjesecima svoje vladavine krenuti u najbrutalniji obračun sa manjinama ipak nismo računali, misleći da su napokon naučili nešto od dalje i bliže istorije.

IPAK NISU!

Vlada samozvanih apostola najavljuje da će jednim prostim dizanjem ruku desetine hiljada Albanaca (i desetine hiljada drugih manjinskih naroda) ostaviti bez državljanstva, bez prava biranja, bez svojih vjekovnih ognjišta sa kojih su privremeno otišli u bijeli svijet zarad poboljšanja svojih životnih potreba.

U 21. vijeku teško je shvatiti da još uvijek žive ideje koje razbaštinuju na desetine hiljada pripadnika manjinskih naroda.

Ideja vlade “srpskog sveta” da jednom odlukom izbrišu maltene 50% Albanaca (i drugih manjina), a istovremeno hiljadama drugih daju državnost, nije ništa drugo no poruka: “da ako vas ratom nismo počistili onda ćemo se ovako obračunati sa vama “.

Jednom riječiju: Čubrilović, Garašanim, Ranković, Milošević još uvijek žive i djeluju u liku vlade samozvanih apostola.

Gospodo apostoli, nosioci i izvršitelji ideja “srpskog sveta”, jeste li opšte makar malo svjesni da osim vašeg sveta, u Crnoj Gori i te kako živi i svijet Crnogoraca, živi svijet Albanaca i drugih manjina.

Živi srž multinacionalnosti i multikonfesionalnosti, živi ideja zajedničkog života.

Zar stvarno računate na Crnu Goru vršeći negaciju svih nas?

Živo me intersuje koji će biti vaš slijedeći koraci, da nećete možda toj diaspori oduzeti i ona uložena materijalna dobra u svojoj Crnoj Gori (kako ste krenuli i to je za očekivati).

Zar svarno mislite da ćete Crnogorce ubijediti da nisu Crnogorci, da manjine (Albance, Bošnjake i Hrvate) mogu imati života u Crnoj Gori jedino ako prihvate vaša pravila suživota, t.j. ili dio ” srpskog sveta” ili put pod noge.

Gospodo možda vi može biti, vrijeme će pokazat i dokazati: Žive li u Crnoj Gori Crnogorci vrijedni Crne Gore, žive li manjine koje su 2006 godine rekli jedno veliko DA Crnoj Gori.

Ova Crna Gora je obnovlila svoju državnost slobodnom voljom svih nas, poštujući vrijednosti svih nas.

Ova Crna Gora je stvorena voljom, a ne mržnjom.

Najveća vrijednost ove države je što ne moramo da se stidimo jedan drugoga i što gledamo ponosno jedan drugoga.

Može biti da je ovo i osveta prema Albancima zato što nisu vezali svoju sudbinu za “srpski svet ” .

Ko zna može biti i osveta Crnogorcima koji su 97-98. godine na vrijeme uvidjeli pogubnost i zlo tadašnjih politika, pa umjesto da u svojim manjinama vide neprijatelja oni su pružili ruku zajedničkog života poštujući međusobne vrijednosti.

Tražeći greške dosadašnjih vlasti, vi najveći grijeh vidite u postojanju Crne Gore i Crnogoraca, grešku vidite u postojanju multinacionalne Crne Gore.

Gospodo na pragu smo sezone i umjesto da već jednom krenete sa predsezonskim pripremama i planovima, vi planirate demokratske promjene u Crnoj Gori.

Recite gospodo su čim dočekujete našu dijasporu kad budu došli na godišnje odmore?

-zar muštulukom da neće više biti punopravni građani ove države?

-da neće moći birati niti da budu birani?

-da će imati ista prava kao turisti iz Kine?

-da umjesto njih pravo biranja dajete drugima?

Može biti da osjećate da vam se može, pa zato udarate po svemu što vi je godinama smetalo (vašoj politici ), gazeći bezobzirno po svemu što Crnu Goru čini Crnom Gorom.

Normalno, dalo se i očekivati da ćete u ostvarivanju svojih ideja krenuti od manjininskih naroda (kao bitne podrške Crnoj Gori) jer kad nas budete sredili onda sa Crnogorcima LAKO .

Oće li baš tako biti? VIĐEĆEMO

Albanci sigurno neće sjedjeti i pomirit se sa gubitkom prava za 50 odsto svoga naroda.

Budite sigurni da ćemo maksimalno zaštititi prava naših porodica i naše braće iz diaspore.

Često se pitam, mada zalud: jeste li se pitali koji put, kako to da nemate ama baš nijednom podršku manjina u tim vašim projekcijama?

Kako to da se pozivate u svemoćnoga Boga a u vašim djelima svega ima samo BOGA nema?

Od Albanaca, dokle god nastupate ovako (bezobzirno i diskriminatorski) imaćete uvjek jedno veliko NE.

Multi nacionalnoj i multi konfesionalnoj Crnoj Gori, opet jedno veliko DA .

Najnovije

U srijedu popodne prolazna kiša

U srijedu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Više izgleda za padavine u zapadnim i sjevernim...

Rednap: Biće sve teže za Kejna ako se zamjeri Leviju

Hari Kejn navodno čini sve da napusti Totenhem i pređe u Mančester siti. Bivši menadžer Sparsa Hari Rednap vjeruje da Kejn time neće postići ništa,...

Gebrejesus: Moratorijum na treću dozu vakcine

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) traži uvođenje moratorijuma na treću dozu vakcine protiv kovid 19 najmanje do kraja septembra, rekao je danas generalni direktor Tedros...

Četiri dugometražna igrana filma sjutra na Kanli Kuli i tvrđavi Forte Mare

Na 34. FFHN-MFF u četvrtak, 05. avgusta će biti prikazana četiri dugometražna igrana filma na Kanli Kuli i tvrđavi Forte Mare, šest studentskih filmova...

Bundesliga: Ibišević pomaže Jovetiću

Legendarni bosanskohercegovački napadač Vedad Ibišević vratio se u Hertu. Ibišević je prije pola godine okočio kopačke o klin, a sada je dobio trenerski posao u...

Najčitanije

Povezano

Spajić: ”Crna Gora radi” za preporod državnih preduzeća

Projekat "Crna Gora radi" potreban je Crnoj Gori da bi se uspostavio efikasan mehanizam finansijskog nadzora nad preduzećima u većinskom vlasništvu države i da...

Vlada tvrdi: Konjević omogućio enormnu zaradu kladionicama, a najviše svom kumu

U cilju informisanja javnosti, Vlada Crne Gore u obavezi je da reaguje na navode koje prethodnih dana uporno pokušava da plasira poslanik Socijaldemokratske partije,...

BRUKA Na novom graničnom prelazu sa Albanijom postavljena nepismena tabla

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama otvorili su danas zajednički granični prelaz Zatrijebačka Cijevna – Grabon. Svečani događaj, kojem...

Marković Krivokapiću i Abazoviću: Ne kitite se tuđim perjem

Nakon što su  Predsjednici Vlade Crne Gore i Albanije Zdravko Krivokapić i Edi Rama otvorili danas zajednički granični prelaz, Zatrijebačka Cijevna – Grabon, čija je realizacija dogovorena za...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lijepa CG
12.04.2021-14:08 14:08

Gospodine Zenka Srpski Svet je htijo da svim Drzavama u okruzenju svi narodi YUGOSLAVIJE budu jagnjad u toru vukovi da ih cuvaju evo danas slucaj u CG i dok god jagnjad iz tora ne izadju bit ce pod komandu zvjerskih vukova zato ne dozvolite jasno im dajti do znanja da je ovo CRNOGORSKI TOR svih naroda a ne ZVJERSKIH nacionalistickih srpskih VUKOVA!!