Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zenka: CG ima glavu kuće i porodicu koja će da je čuva

Zenka je kazao da je očekivao da potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao etnički Albanac, bude protiv ovakvih izmjena Zakona o boravištu i prebivalištu.

Najavljene izmjene Zakona o boravištu i prebivalištu predstavljaju neprijateljski akt prema manjinama, jer bi njihovim usvajanjem gotovo osamdeset hiljada Bošnjaka i Albanaca preko noći ostalo bez prava glasa u svojoj državi. Predložene izmjene razobličavaju politiku Vlade i otkrivaju koji je njen pravi cilj, kazao je predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka gostujući u emisiji Gradskog radija „Znam da znaš“.

„Ovim izmjenama Vlada pokušava da sprovede etnički inženjering u Crnoj Gori i dovrši ono što nisu uspjeli ratom. Vlada se bavi svim i svačim, samo ne onim što je njen posao – rješavanjem problema u Crnoj Gori. Glavni i jedini cilj im je nepostojanje Crne Gore, ali taj cilj neće ostvariti dok je mladih ljudi i njihove želje da odbrane svoju zemlju. Vrijeme će pokazati da Crna Gora ima ljude koji su je dostojni“, kaže Zenka.

Prema njegovim riječima, mržnja vladajuće većine prema predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću samo je pokriće za politiku rušenja države. Ipak, poručuje, Crna Gora ima demokratskih kapaciteta da brani vrijednosti multietničkog, građanskog društva.

„Početkom XX vijeka, kada je Crna Gora izbrisana sa mape Evrope i svijeta, domaćin Crne Gore bio je u egzilu. Sada je domaćin kod kuće i biće teško izbrisati Crnu Goru sa karte nezavisnih država svijeta. Crna Gora ima i glavu kuće i porodicu koja će tu kuću da brani“, naglašava Zenka.

Zenka je kazao da je očekivao da potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao etnički Albanac, bude protiv ovakvih izmjena Zakona o boravištu i prebivalištu.

„Nadao sam se da će biti protiv ovakvog etničkog inženjeringa, da će u njemu proraditi albanski gen, ali izgleda da je taj gen kod njega davno izumro. On se ne zalaže za promjene, već pomaže aktuelnoj Vladi u mračnim projektima, na štetu svog i ostalih manjinskih naroda“, ističe Zenka.

Manjinski narodi su, podsjeća, jednom rekli veliko DA Crnoj Gori, kao što danas govore odlučno NE politici vladajuće većine, koja radi na rušenju države zarad tuđih interesa.

„Od ‘glave kuće’, predsjednika Đukanovića, očekujemo da okupi suverenističke snage u Crnoj Gori i ponovo uspostavi vrijednosti multientičnosti i multikulturalnosti, kojima smo se ponosili, a mi ćemo ga u tome podržati“, poručuje Zenka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve