Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Želi li Abazović da bude premijer? ”Uprkos utisku koji se stvara, nijesam premijer, premijer je Krivokapić”

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je i da usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti znači sigurnost za imovinu SPC u Crnoj Gori. Rekao je i da ne vidi sličnost ove i Vlade DPS-a

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović istakao je da, uprkos utisku koji se stvara, on nije premijer Crne Gore.

”Nijesam premijer, premijer je Zdravko Krivokapić”, rekao je on.

Takođe, saopštio je i da usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti znači sigurnost za imovinu SPC u Crnoj Gori. Rekao je i da ne vidi sličnost ove i Vlade DPS-a.

”Ovaj zakon i ne treba da tretira imovinska pitanja, to je bila greška prethodnog zakona”, rekao je Abazović, navodeći da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sada mora da ga potpiše, jer je drugi put izglasan.

Komentarisao je i hapšenje Brana Mićunovića.

”Zlonamjerni će uvijek tumačiti nešto pogrešno. Mi ne možemo da zadržimo nekoga kada je drugi priznao da su njegova dva zaplijenjena pištolja. Oni su pušteni da se brane sa slobode. Ne možemo na osnovu negativne percepcije nekog pojedinca da kršimo zakon”, rekao je Abazović za TV Prva i dodao da nije on taj koji je uhapsio Brana Mićunovića.

Kako je rekao u Crnoj Gori mogu da zaborave na ”bahatosti, kumstva, veze i pozivanja tužioca”.

Kako kaže, pitanje partijskog zapošljavanja i dalje se potencira.

”Ne vidim sličnost ove vlade i Vlade DPS-a. U našoj vladi ima 12 ljudi koji nijesu partijski ljudi. Gdje to ima”, zapitao se Abazović i dodao da se ne može demontirati Đukanovićev režim za jedan dan.

Dodaje da će biti zapošljavanja partijskog kadra, ali u skladu sa zakonom, kao i da je on za to da se povise kriterijumi na konkursima za određene pozicije.

Osvrnuo se i na rad RTCG-a, za koji je rekao da nije javni servis, već ”aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična”.

”Naravno da vlada može da utiče na objektivno izvještavanje, nijesu prihvatii da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i vjersku mržnju. To nije televizija, to nije medij”, zaključio je Abazović.

IzvorPrvaTV

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Da je vječna
21.01.2021-10:53 10:53

Nesoj!

Pilot
22.01.2021-01:10 01:10

Podrzava SPC a ne podrzava CPC ! Naredjuje Presjedniku MORA DA POTPISE ? Normalno da nije slicna VLADA Razlika je ka DAN I NOC- DPS- KOALICIJA- IMALA DEMOKRATSKU VLADU sve Nacionalnosti -vec cijela CG zali -Vlada za sve nacije naroda CG ! Nijesam uhapsio Micunovica ali sam naredio da se uhapsi ! RTCG je sloboda medija i EVROPSKI javni servis i nije DPS-ov- DPS – je partija za sve narode i nikad za nikad nije podsticala nacionalnu i vjersku mržnju! Sami vidite U CG sve nacionalne i vjerske manjine Jedino Sa DPS-öm zele koaliciju !!