Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Zelenski: Crna Gora pomaže Ukrajini bez zadrške na svim poljima, nećemo to nikada zaboraviti

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je, nakon sastanka sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, da cijene podršku i pomoć Crne Gore, te da to neće zaboraviti

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je, nakon sastanka sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, da cijene podršku i pomoć Crne Gore, te da to neće zaboraviti.

“Moram da zahvalim crnogorskim građanima. Jer vidimo da je prisutno uzajamno poštovanje i podrška crnogorskog naroda prema narodu Ukrajine. Svjesni smo da pomažete u smještanju i pomaganju onima kojima je pomoć potrebna. Vidim jedinstvo društva i vlasti kada je u pitanju podrška Ukrajini. I vi ste bili ovdje… Podržavate Ukrajinu na svim pravcima bez pauze i bez oklijevanja, već su vidljivi rezultati te podrške. Hvala i premijeru i svim građanima, siguran sam da će se ta podrška nastaviti do kraja, do naše pobjede. To nećemo nikada zaboraviti. To će biti naša zajednička pobjeda. Mi se borimo za zajednički cilj  – očuvanje demokratije”, kazao je Zelenski.

Kontorverzni premijer Dritan Abazović kazao je da Ukrajina može računati na podršku Crne Gore 100%, do kraja.

“Možete da računate na Crnu Goru 100%. Ne brorite se samo za zaštitu vašeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta, već za očuvanje univerzalnih vrijednosti – prava građana da sami biraju svoj put”, kazao je Abazović.

Kako je dodao, siguran je da će i rat u Ukrajini biti završen na način da će Ukrajina očuvati svoj teritorijalni integritet i pravo da sama odlučuje o svojoj budućnosti.

“Ostanite jaki, istrajte i pobijedite za sve nas”, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve