Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zeleno svijetlo za kontrolno saslušanje Abazovića i Vukšića

Kontrolno saslušanje Vukšića obaviće se 10. marta, dok za datum saslušanja Abazovića nije preciziran, već je naglašeno da se čeka prvi slobodan termin

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu odlučio je danas da se održi kontrolno saslušanje potpredsjenika Vlade Dritana Abazovića i vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića.

Kontrolno saslušanje Vukšića obaviće se 10. marta, dok za datum saslušanja Abazovića nije preciziran, već je naglašeno da se čeka prvi slobodan termin.

Inicijative je podnio poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, koji je tražio hitno saslušanje Vukšića nakon informacija da je dio dokumentacije u ANB-u o nezakonitom prisluškivanju tokom mandata prethodne Vlade uništen.

Konjević je tražio saslušanje Abazovića zbog, kako je naveo u obrazloženju, potencijalnih bezbjednosnih propusta u vezi njegovih susreta sa izvjesnim Stevanom Simijanovićem, koji se predstavljao kao diplomata.

Odbor za bezbjednost i odbranu je na današnjoj sjednici za zamjenika predsjednika tog radnog tijela izabrao poslanika Demokratske partije socijalista Mevludina Nuhodžića.

Članovi Odbora raspravljali su i o Izvještaju o radu tog skupštinskog tijela za prošlu i Planu parlamentarnog nadzora za ovu godinu.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve