Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Žao mi je što je URI bliži DF od SDP-a

"SDP nema potrebe niti će biti “za stolom” sa onim dijelovima opozicije koji su nacionalističke, a ne građanske političke strukture”, jasan je Zeković

Socijaldemokratska partija danas nije bila na sastanku opozicije, na kojem se razgovaralo o predstojećim parlamentarnim izborima.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković za CdM kaže da ih URA, kao organizator sastanka, nije pozvala. Objasnio je i šta misli o tom postupku.

“Prihvatamo princip kolega iz URE, iako smo mislili da URA više zajedničkih programskih opredjeljenja ima sa SDP-om, nego sa Demokratskim frontom. Ali, to je njihova stvar i ne želimo dodatno da je komentarišemo. SDP je već saopštila da na izborima može da nastupi samo samostalno jer ne možemo dijeliti programske vrijednosti sa jednim dijelom opozicije, posebno Demokratskim frontom. SDP nema potrebe niti će biti “za stolom” sa onim dijelovima opozicije koji su nacionalističke, a ne građanske političke strukture”, jasan je Zeković.

Napominje da će SDP građanima predočiti svoj program i sve štetne odluke aktuelne vlasti zbog kojih ispaštaju građani Crne Gore.

“Ali, SDP neće praviti nikakve programske saradnje sa onima kojima nije cilj građanska i evropska Crna Gora”, zaključio je Zeković u izjavi za CdM.

Današnjem sastanku opozicije su  prisustvovali Slaven Radunović iz NSD, Krsto Radović i Dragan Krapović iz Demokrata, Maja Vukićević  iz DNP, Dragan Ivanović i Dragoslav Šćekić iz SNP, te Maksim Vučinić iz Radničke partije, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Zoran Mikić i Miloš Konatar iz URA i poslanik Demosa Neđeljko Rudović.

IzvorSDP

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve