Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Vlada da dokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori

Nepotrebno je, ističe on, obrazlagati potrebu da javnost bude obaviještena o eventualnim pokušajima druge države da određuje vlast i u Nikšiću.

Socijaldemokratska partija poziva Dritana Abazovića, potpredsjednika Vlade i koordinatora bezbjednosnih službi da javnost informiše o tačnosti medijskih informacija o učešću funkcionera Srbije u izbornom procesu u Nikšiću.

“Podsjećamo da su prije nekoliko dana mediji izvijestili o boravku partijskih fukcionera SNS-a i bezbjednosno interesantnih osoba iz Srbije u Nikšiću, dok su juče policijski službenici na granici zaustavili i oduzeli novac od funkcionera SNS-a, koje mediji označajavaju kao osobe za prljave poslove predsjednika Srbije”, kazao je Bojan Zeković, član GO SDP.

Nepotrebno je, ističe on, obrazlagati potrebu da javnost bude obaviještena o eventualnim pokušajima druge države da određuje vlast i u Nikšiću.

“Ukoliko su medijski navodi tačni imamo otvoreno podrivanje ustavnog poretka, sada i neskriveni pokušaj da nam iz komšiluka određuju vlast u Crnoj Gori. I suprotno, ukoliko funkcioneri SNS-a u Nikšić sa novcem dolaze nevezano od izbora, g. Abazović treba “relaksirati” javnost i obavijestiti da je nosilac liste DF-a, njegov izbor za direktora ANB-a, sve provjerio i da nećemo imati nezakonitosti u izbornom procesu”, naveo je Zeković.

U oba slučaja, ukazuje on, javnost mora od koordinatora bezbjednosnih službi Crne Gore biti obaviještena o aktivnostima naših državnih organa i osnovanosti ovih prijetnji.

“Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, a koja crkva je prema tvrdnjama lidera vaše koalicione vlasti imala presudan uticaj u izbornom procesu, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore.”, navodi Zeković.

Objašnjava i zašto tu obavezu posebno ima Abazović.

“Posebnu obavezu imate Vi g. Abazoviću koji nijeste glasove dobili kao Vulinovi vojnici, već na tvrdnjama da Crnu Goru ugrožavaju “dvije struje: prva klero-nacionalistička struja, koja negira Crnu Goru i druga kompromitovana vlast koja se čuva anahronim metodama, Nadam se da nam kao i za istorijsko i kulturno blago – simbole našeg trajanja čijeg vlasništva ste lišili državu, nećete objasniti “ne bojte se, neće ponijeti Nikšić u Srbiju”, zaključio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve