Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zeković: Uz povećanje minimalne zarade, umanjiti i poresko opterećenje

Podsjećamo i da smo isti zakonski prijedlog predlagali i u mandatu prethodne Vlade, ali nažalost nije postojalo dovoljno volje da se podigne kvalitet života onih koji su najmanje plaćeni u našoj zemlji.

Socijaldemokratska partija pozdravlja najavu nove parlamentarne većine da će prihvatiti našu dugogodišnju incijativu za uvećanje minimalne zarade i očekuje da će istovremeno prihvatiti i incijativu za umanjenje opterećenja na zarade, kako bi paralelno sa rastom minimalne zarade rasteretili i poslodavce koji su trenutno najoporezovaniji u regionu, poručuje član Glavnog odbora SDP-a Bojan Zeković.

“Ako je tačna medijska najava poslanici partija vlasti neće glasati za izmjene Zakona o radu koji se već nalazi u skupštinskoj proceduri, predložene od poslanika SDP-a, već će narednih dana predložiti istovjetne izmjene, ali manje važno, važno je da će inicijativa suštinski biti prihvaćena i minimalna zarada uvećana.

Podsjećamo i da smo isti zakonski prijedlog predlagali i u mandatu prethodne Vlade, ali nažalost nije postojalo dovoljno volje da se podigne kvalitet života onih koji su najmanje plaćeni u našoj zemlji.

Odavno opravdani rast minimalne zarade mora pratiti rasterećenje poslodavaca i pojačan rad inspekcijskih službi kako se ne bi nastavila loša praksa prethodne Vlade da najuredniji poslodavci konstatno budu na udaru, dok privilegovanu manjinu ne dotiču poreska opterećenja, pošto su svakako izvan primjene zakona i ne izmiruju obaveze prema zaposlenima i državi”, navodi Zeković.

Kaže da će sve inicijative koje budu išle u pravcu rješavanja realnih problema građana, podsticaja ekonomskog rasta i stvarne, a ne simulirane borbe protiv korupcije, imati podršku SDP-a.

“Očekujemo i da će poslanici parlamentarne većine, podržati zakonske inicijative SDP-a u istom pravcu, za koje su glasali u prethodnom sazivu kada smo i mi i oni bili opozicija”, kaže Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve