Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: SDP će podržati građansku, nezavisnu, sekularnu i Crnu Goru okrenutu evropskim vrijednostima

Prema njegovim riječima, naredna vlada mora predstavljati ''vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće''

SDPCG, kao i posljednje tri decenije, podržaće sve procese koji budu snažali građansku, nezavisnu, sekularnu i Crnu Goru okrenutu evropskim vrijednostima. U tom pravcu, već smo najavili podršku izglasavanju nepovjerenja Vladi koja je antipod tim vrijednostima, kazao je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

Prema njegovim riječima, naredna vlada mora predstavljati “vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće”.

“Biti ozbiljna, kadrovski snažna, bez antievropskih činilaca, imati jasne programske ciljeve, odblokirati pregovore sa EU, osnažiti borbu protiv org. kriminala, posvetiti se investicijama, ekonomiji, izvesti državu iz institucionalne krize”, dodao je Zeković.

SDPCG iz tih razloga insistira na vrijednosnoj, kvalifikovanoj, parlamentarnoj većini koja bi, kako navodi,”obezbijedila političku stabilnost i kompletirala pravosudne organe, ključne za vladavinu prava i EU integracije”.

“Ako pokret URA prihvatajući neophodnost smjene vlade bez legitimiteta i neodrživost postojeće većine, želi takve promjene, a u izvedbi koncepta koji je načelno prihvatljiv se dodje do konkretnog prijedloga koji svojim jasnim programskim prioritetima, sastavom i ozbiljnošću garantuje ostvarenje naznačenih ciljeva i vrijednosti SDPCG je spremna da razgovara o podršci takvom načinu izlaska iz krize”, objavio je Zeković na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve