Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zeković: Premijeru, uozbiljite se

Zeković poručuje da premijer treba da se pozabavi sa problemima i izazovima građana, a ne prisustvom na liturgijama

Potpredsejdnik Socijaldemokratske partije Crne Gore Bojan Zeković, pozvao je predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića da se ponaša odgovorno i u skladu sa funkcijom koju obavlja. Zeković poručuje da premijer treba da se pozabavi sa problemima i izazovima građana, a ne prisustvom na liturgijama.

“Vaše Ustavne nadležnosti obavezuju Vas da se ponašate odgovorno i u skladu sa funkcijom koju obavljate. Dakle, problemima i izazovima svih građana i privrede, a ne gostovanjima na svakodnevnim liturgijama i ubjeđivanjem kako oni koji “vjeruju” mogu pomjerati brda “jer su se te stvari zaista dešavale”. A možda ste i u pravu, sa Vladom kakva je Vaša i sa načinom ponašanja koji praktikujete, čovjeku ostaje samo da se nada “čudu”, poručio je zeković.

Kako je istakao, nesposobnost Krivokapićeve Vlade vide svi.

“Od poljoprivrednika, policajaca koji idu pješke, običnih građana do političkih partija čijim glasovima ste izabrani”. Građane i javnost zanimaju rezultati kojih nema, zanima ih red i razvoj koga nema, zanima ih briga o ekonomiji koje nema, zanima ih stabilna Vlada koja može da upravlja državom, zanima ih pravosudni sistem koji je paralisan, zanima ih evropski put koji je blokiran”, ocjenjuje Zeković.

Napominje da premijeru najmanje treba da se bavi pojedinačnim partijama i svakodnevno ratujete saopštenjima.

“Nije to posao premijera, ukoliko je on ozbiljan, ima viziju i posvećen radu u Vladi. Ali manji je problem, premijeru, što Vas neuspješnim smatra SDP, već što Vas neuspješnim smatraju oni čijim glasovima ste izabrani. Za 26 poslanika liste “Za budućnost Crne Gore”, čiji ste bili nosilac ste “prevarant i izdajnik”. Za predstavnika liste “Mir je naša nacija” ste “klovn i pajac”. Nakon ovakvih stavova ključno pitanje ostaje – čiji ste Vi premijer? U Skupštini imate podršku 14 od 41 poslanika vladajuće većine. Uzurpirali ste funkciju premijera koja treba da bude izraz većinske volje”, dodaje Zeković.

Poručuje da lekcije o moralu nisu vjerodostojne kada dolaze od Krivokapića.

“Dakle, nemojte moralu učiti druge, politički moral bi podrazumijevao kad izgubite većinu u Parlamentu da podnesete ostavku. Ali Vama izgleda ne bi smetalo ni da vas opozicija dalje podržava kao u slučaju Leposavića, samo da Vi nastavite da se zovete premijer”, pojašnjava Zeković.

Kako je istakao, Krivokapić mora da nauči da se nosi sa kritikama upućenim na račun aktuelne vlasti.

“I na kraju – premijer da konačno nauči da je vlast i da kao i svaka vlast, a posebno ona koja je nesposobna, mora biti predmet kritike javnosti i opozicije. Bilo bi korisnije da te kritike valjano saslušate da nešto od toga primijenite i da finalno naučite da komunicirate sa javnošću i neistomišljenicima. I da naučite da Skupština nije mjesto “nemorala i licemjerja” jer kakav je onda premijer koji je iskaz volje takve Skupštine”, zaključuje Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve