Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Zeković: Prećutnim donošenjem odluka, Ministarstvo odbrane kompromitovalo naše članstvo u NATO

Prema njegovim riječima, da bi opravdali sakrivanje podataka od Savjeta za odbranu i bezbjednost koje je Generalštab dobio još 24. februara, ministarstvo šalje poruku i unutrašnjoj i vanjskoj javnosti da je Crna Gora bezbjednosno obezglavljena

Prema saopštenju ministarstva odbrane Crna Gora nema niti Skupštinu niti Savjet za odbranu i bezbjednost, pa nijesu ni imali kome dostaviti podatke dobijene iz NATO-a, protumačio je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

On je to kazao reagujući na saopštenje ministarstva, u kojem navode da se predstavnici SDP- a služe prizemnim propagandno-psihološkim aktivnostima.

“Pri takvom tumačenju Crna Gora je potpuno obezglavljena i ne može donijeti nijednu važniju odluku po pitanju bezbjednosti iz nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost. Čini li Vam se ministarko da je ovakav pokušaj obmane – slanje poruke o bezbjednosnoj obezglavljenosti države i to sa adrese ministarstva odbrane, ipak previše? I to samo iz razloga da bi Vi pokušali prikriti sopstvene zloupotrebe?”, upitao je Zeković.

Prema njegovim riječima, da bi opravdali sakrivanje podataka od Savjeta za odbranu i bezbjednost koje je Generalštab dobio još 24. februara, ministarstvo šalje poruku i unutrašnjoj i vanjskoj javnosti da je Crna Gora bezbjednosno obezglavljena.

“Donošenjem odluka mimo znanja predsjenika Crne Gore, Skupštine Crne Gore i Vlade Crne Gore, dezavuisali ste Savjet za odbranu i bezbjednost, onemogućili vršenje ustavnih nadležnosti, kompromitovali naše članstvo u NATO kršeći obaveze koje iz njega proističu i ugrozili međunarodni ugled zemlje, a sada da bi pokušali prikriti takvo ponašanje šaljete poruku o obezglavljenosti sopstvene države”, ocijenio je Zeković.

On je poručio da “Ministarstvo odbrane, u nejdelikatnijem bezbjednosnom trenutku nakon Drugog svjetskog rata, ima posebnu odgovornost i ne smije postati ministarstvo obmane”-

Nakon niza zloupotreba koje su prošle bez odgovornosti, posljednja Vas obavezuje na podnošenje ostavke.

“Nesporna vrijednosna većina koja postoji u Crnoj Gori i koja je ponovo iskazana povodom Rezolucije povodom vojne agrasije Ruske Federacije na Ukrajnu mora hitno obezbijediti promjene u bezbjednosnom sektoru kako bi građanima garantovali sigurnost, a Crna Gora bezbjednosnu i vanjsku politiku uskladila sa čvrstim EU i NATO opredjeljenjima”, zaključio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve