Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Politička korupcija hrani primitivizam i nacionalizam

On je kazao da su dešavanja u Budvi ružna slika zbog koje su s pravom uznemireni građani Crne Gore

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković je, komentarišući današnja dešavanja u Budvi, ocijenio da država u kojoj se politički problemi rješavaju policijskom silom najbolje pokazuje stanje demokratije i političkog sistema, kao i razlog zbog čega nazadujemo na putu ka EU i, kako je istakao, gubimo podršku i povjerenje naših međunarodnih partnera.

Zeković

„SDP je više puta upozoravao da je politička korupcija najveća prijetnja stabilnosti političkog sistema i da zakonomjerno vodi potpunom urušavanju elementarnog povjerenja bez kojega nije moguće demokratski funkcionisati“, naglasio je Zeković.

On je podsjetio da je SDP bio možda i najveća žrtva političke korupcije 2016. godine koja se desila u državnom parlamentu.

„Sada je svima jasno da je upravo od tog trentuka krenuo slobodan pad institucija, demokratije i našeg evropskog puta“, naglasio je Zeković.

On je kazao da su dešavanja u Budvi ružna slika zbog koje su s pravom uznemireni građani Crne Gore.

Umjesto da se, dodaje on, građani Budve bave pripremom onoga što će ostati od turističke sezone oni danas, i prethodnih dana, svjedoče raznim primitivizmima koje je danas kulminiralo i policijskom intervencijom.

„Crna Gora s primitivizmom bilo koje vrste ne može naprijed, a korupcija u bilo kom obliku, a posebno ona politička, samo hrani i primitivizam i nacionalizam. To bi morali da znaju oni koji se navodno zaklinju u državu Crnu Goru, a svojim postupcima u kontinuitetu samo produbljuju nepravdu u društvu, jačajući na taj način i one snage koje žele nestanak Crne Gore“, zaključio je potpredsjednik SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve