Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Po prvi put obuka za novoizabrane odbornike i odbornice

On je kazao da je, na početku rada ovog saziva Skupštine predložio da se organizuje obuka kako bi odbornici i odbornice kvalitetnije obavljali svoju dužnost, pravilno se koristili poslovnikom i razvili potrebne vještine i znanja za jačanje svojih inicijativa

Skupština Glavnog grada u saradnji sa Zajednicom opština Crne Gore organizuju obuku na temu „Ovlašćenja i odgovornosti odbornika_ca i način vršenja odborničke funkcije“ kako bi rad gradskog parlamenta bio što uspješniji i efikasniji, saopštio je Aleksandar Saša Zeković, član Građanske inicijative “21. maj” i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice.

On je kazao da je, na početku rada ovog saziva Skupštine predložio da se organizuje obuka kako bi odbornici i odbornice kvalitetnije obavljali svoju dužnost, pravilno se koristili poslovnikom i razvili potrebne vještine i znanja za jačanje svojih inicijativa.

“Predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović, prihvatila je inicijativu i naložila da se u najkraćem roku i po prvi put organizuje obuka kako bi se predstavnici i predstavnice pripremili za uspješno predstavljanje građana i građanki Podgorice”, naveo je on.

Treneri na obuci biće Dragan Šoć, advokat i bivši poslanik Skupštine Crne Gore i Mišela Manojlović, generalna sekretarka Zajednice opština i sertifikovana edukatorka Uprave za ljudske resurse.

“U aktuelni saziv gradske skupštine ušao je veliki broj osoba koje su, poput mene, bez parlamentarnog iskustva, pa posvećenost i kvalitet rada zavisi od poznavanja i sticanja znanja i vještina koje su neophodne za obavljanje odborničkih obaveza i zadataka i uspješno zastupanje svih građana”, kaže Zeković.

On je uvjeren da će obuka pomoći i da se odbornici i odbornice međusobno bolje upoznaju i da se podstakne duh saradnje i posvećenost zajedničkim opštim ciljevima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve