Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Ministarstvo potvrdilo da su lojalni interesima velikosrpstva i SPC a ne građanima Crne Gore

Tvrdi da je Ministarstvo do sada bilo nezainteresovano za brojna kršenja prava i zakona čiji su, kako kaže, predlagači i stvaranje zdravije medijske pa tako i društvene klime u Crnoj Gori

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković saopštio je da je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija reagovalo povodom sadržaja u Dnevniku Gradske TV izvršavajući politički zadatak, potvrđujući, kako kaže, da su lojalni interesima velikosrpstva i SPC a ne građanima i građankama Crne Gore.

“Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija treba da bude profesionalano, objektivno i službi svih rađana. GI “21. maj” i ja lično obraćamo se mjesecima ovom državnom organu zbog rastućeg govora mržnje/uvreda/pristrasnosti u CG medijima kako u samim novinarskim tekstovima tako i kroz komentare”, kazao je Zeković.

Tvrdi da je Ministarstvo do sada bilo nezainteresovano za brojna kršenja prava i zakona čiji su, kako kaže, predlagači i stvaranje zdravije medijske pa tako i društvene klime u Crnoj Gori.

“Pristrasnost medija koji šire i mržnju, hiljade građana je podstakao na izvršenje različitih prekršaja/krivičnih djela. Ministarstvo je reagovalo povodom Gradske TV izvršavajući politički zadatak, potvrđujući tako da su lojalni interesima velikosrpstva i SPC a ne građanima/kama Crne Gore”, naveo je Zeković na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve