Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Jelušić nastavlja sa nelogičnim pristupom

Zeković je reagovao na njenu izjavu koja glasi kad se usvoje izmjene Zakona, daćemo ih na provjeru ustavnosti

Crnogorska politika traži unaprjeđenje smislenosti. Dalji društveni aktivizam valjalo bi da ide u pravcu otklanjanja iracionalnosti iz političkog i građanskog djelovanja. Gospođa Božena Jelušić, poslanica u Skupštini Crne Gore, čiji građanski i politički narativ uglavnom podržavam, u odnosu na Zakon o slobodi vjeroispovijesti, reklo bi se, da nastavlja sa nelogičnim pristupom, ocijenio je Aleksandar Saša Zeković, bivši državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

Zeković je reagovao na njenu izjavu koja glasi: “Kad se usvoje izmjene Zakona, daćemo ih na provjeru ustavnosti”.

Prema riječima Zekovića činjenica je da nijedan član i dalje važećeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije vanustavan niti je diskriminatoran jer o tome nije nikada iniciran postupak niti postoji o tome zvanična odluka, ocjena ili mišljenje.

“Na osnovu iznijetog, stičem utisak kao da gospođa Jelušič pokušava reći: “Srušićemo postojeću kuću, jer je mnogo onih koji kažu da nije u skladu sa standardima, iako nijesmo ni provjerili da li je to zaista tako. Izgradićemo novu kuću, a potom provjeriti da li je ona u skladu sa propisima, uprkos mnogima koji kažu da je to nepotrebno”. U konkretnoj situaciji proizvoljnost je nepotrebna pa i nedopustiva”, zaključio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve