Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Zeković: Javilo se ”pola svijeta”, samo Krivokapić ćuti

''Leposavićevo ponašanje nije 'samo' vrijednosno porazno, već je kršenje međunarodnih obaveza Crne Gore koja je potpisom prihvatila obaveznost poštovanja presuda Međunarodnog suda u Hagu''

“Socijaldemokratska partija zahtijeva od premijera Krivokapića da pokrene postupak razrješenja ministra Leposavića zbog skandala koji je izazvao negiranjem genocida u Srebrenici i međunarodnih sudova. Leposavićevi stavovi su takvi da naši međunarodni prijatelji iz EU, USA, Njemačke, Velike Britanije izražavaju zabrinutost zbog “pravca kojim se Crna Gora kreće”. Javilo se “pola svijeta”, samo premijer Krivokapić ne vidi ništa sporno u izjavama Leposavića i ne osjeća potrebu da ga razriješi”, saopštio je Bojan Zeković iz SDP-a.

Kako dodaje, Vlada će u narednim danima djelima pokazati da li ministar pravde, koji negira presude međunarodnih sudova, i ministar ljudskih i manjinskih prava koji negira dokazani genocid predstavlja Vladu ili će razrješenjem takvog ministra pokazati da politika ministra nije i politika Vlade Crne Gore.

“Leposavićevo ponašanje nije “samo” vrijednosno porazno, već je kršenje međunarodnih obaveza Crne Gore koja je potpisom prihvatila obaveznost poštovanja presuda Međunarodnog suda u Hagu.

I dok naši međunarodni prijatelji koji iskazuju zabrinutost zbog pravca kojim se kreće Crna Gora i sa distance od osam decenija osjećaju ljudsku potrebu da iskažu osudu zločina koji su u ime njihove države činjeni, naš nažalost ministar negira presuđeni genocid sa jadnim obrazloženjem da ga ne može priznati jer “nije učestvovao u kritičnom događaju”. Već u narednoj rečenici se, obrazlažući zašto je Međunarodni sud u Hagu “izgubio svoj legitimitet” i negirajući genocid, poziva na događaje u kojima takođe “nije učestvovao”.

Svi su rekli šta su imali, ostalo je još da vidimo da li će Vlada razrješenjem ministra pokazati da Leposavićevi stavovi nijesu i Vladini, odnosno njegovim ostankom na funkciji pokazati da dijele vrijednosti, samo je Leposavić bio previse iskren”, zaključio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve